Osmaniyede KCK operasyonu

Osmaniyede KCK operasyonu -Terör örgütü PKKnın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCKya yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye ve 4 ilde terör örgütü PKKnın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCKya yönelik düzenlenen operasyonda, 11 kişi gözaltına alındı.
     Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Amanoslar kırsal alanındaki terör örgütü mensuplarıyla bağlantısı olduğu iddia edilen, terör örgütü mensuplarına malzeme aktarımı yapmak suretiyle lojistik destekte bulundukları tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.
     Operasyonlarda 11 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerin evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda 1 tabanca, 1 av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, 1 dürbün, örgüt mensuplarıyla buluşmada kullanıldığı belirlenen 3 el telsizi ve çok sayıda şarjör, fişek ile dijital veri ele geçirildi.
     Zanlılardan gözaltına alınan M.Ç. (46) savcının talimatıyla serbest bırakılırken, N.Ö. (49), C.E. (51), Ş.Ö. (34), S.A.B. (34), E.Y. (34), D.A. (32), İ.K. (49), H.O (47), M.Ç. (53) ve Ş.A.M.Y. (52) terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçlarından Adana Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir/Mutlu Bozdağ/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Osmaniyede KCK operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER