Osmaniyede kaçakçılara darbe

Osmaniyede kaçakçılara darbe -Ağustos ayında düzenlenen 19 ayrı operasyonda 28 kişinin gözaltına alındığı, 2 milyon 45 bin lira değerinde kaçak ürün ele geçirildiği bildirildi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından ağustos ayında düzenlenen 19 ayrı operasyonda 28 kişinin gözaltına alındığı, 2 milyon 45 bin lira değerinde kaçak ürün ele geçirildiği bildirildi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ağustos ayında örgütlü olarak gümrük kaçağı ürünlerini toptan ve perakende olarak piyasaya süren kişilere yönelik 19 ayrı operasyon düzenledi.
     Operasyonlarda 28 kişi gözaltına alındı, gümrük kaçağı olduğu belirlenen 315 bin 258 paket çeşitli markalarda sigara, 406 şişe içki ve 54 cep telefonu ele geçirildi. Ayrıca malzemelerin naklinde kullanılan 10 araca da el konuldu. Elde edilen malzemelerin gümrüklendirilmiş değerinin 2 milyon 45 bin lira olduğu belirtildi.
     Gözaltına alınan 28 şüpheli hakkında, 4733 ve 5607 sayılı kanunlara muhalefet suçlarından yasal işlem yapıldığı bildirildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, bir ay içerisinde düzenlenen 19 operasyonda ele geçirilen gümrük kaçağı malzemelerin miktarı ve değeri göz önüne alındığında, Osmaniyenin deniz ve kara sınırı olmayan iller içerisinde kaçakçılık olayları bakımından ilk sıralarda yer aldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ / Tevfik Işık
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Osmaniyede kaçakçılara darbe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER