Osmaniyede Fatih Projesi çalışmaları

Osmaniyede Fatih Projesi çalışmaları


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede Fatih Projesi ve Eğitim Liderliği Kursunun devam ettiği bildirildi.
     Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Anadolu Öğretmen Lisesindeki kursta yaptığı açıklamada, Fatih projesi kapsamında bin 84 eğitimcinin kursa katıldığını söyledi.
     Fatih projesini, gelecek çağı şekillendirme projesi olarak değerlendiren Kılıç, projeyi geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmanın öğretmenler sayesinde olacağını belirtti.
     Türkiyenin teknolojide ileri seviyede olduğunu belirten Kılıç, şöyle devam etti:
     Devletimiz, Fatih Projesi ile cesur bir adım atarak, bütün dünyanın önünde eğilen bir harekete yön vermiştir. Proje, dünyanın sayılı ülkelerinin dahi henüz kullanmadığı bir harekettir. Bunu kim önce başarıyla yaparsa 21. yüzyılın şekillendiricisi veya kahramanı o ülke olacak. Geçmişte atalarımızın bizlere miras bıraktığı adaletle yönetme olgusunu günümüzde bu tür aletlere yön veren insanlar yapacak. Dedelerimiz öncesinde neler yapmışsa bizler de onlardan birkaç adım ötesini yapacak güçteyiz. Avrupa Birliği Projeleri kapsamında gezdiğim birçok ülkede böyle bir proje yok.
     Kılıç, devletin teknolojiyi eğitimcilere en iyi şekilde sunacağına inandığını ifade ederek, Bu tarihi adımı geliştirmek ve gelecek nesillere taşımak, yaymak ve öğrencilerimize aktarmak öğretmenlerimizin işi. Bu sebeple Fatih Projesini acilen öğrenip gelecek nesilleri temsil eden gençlerimize öğretmemiz gerekiyor. Projeyi ne kadar iyi öğrenirsek o kadar faydalı oluruz. İnsan kolay yetişmiyor. Tecrübeler kolay elde edilmiyor. Bütün bunları hayata geçirmek için iyi öğretmene ihtiyacımız var diye konuştu.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede Fatih Projesi çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER