Osmaniyede diyabetle mücadele

Osmaniyede diyabetle mücadele


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede diyabetle mücadelenin sürdüğü bildirildi.
     Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, Sağlık İl Müdürlüğü Toplantı Salonundaki basın toplantısında yaptığı açıklamada, diyabeti önlemek için dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin önemli olduğunu belirtti.
     Boz, diyabetin birçok ülkede ölüme neden olan hastalıklar arasında 5. sırada yer aldığını ifade ederek, 2030 yılında dünyada diyabet hastası sayısının 438 milyona ulaşmasının beklendiğini kaydetti.
     Diyabet hastalığının önlenmesi için çalışma yaptıklarını belirten Boz, Diyabetli hasta sayısının tahminlerin ötesinde hızla artış göstermesi, tanıdan itibaren yaşam boyu sürmesi, ağır komplikasyonlarla seyretmesi, iş gücü ve yaşam süresini olumsuz etkileyen bir hastalık olması nedeniyle mücadele edilmesi kaçınılmazdır. Diyabet küresel bir hastalık olduğunu için Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bizler de çeşitli çalışmalar yürütüyoruz dedi.
     Boz, diyabet hastalığının önlenmesi için yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi vererek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Toplantıya, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Mehmet Koca, Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi Sorumlusu Diyetisyen Esin Keskin de katıldı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede diyabetle mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER