Osmaniyede Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Osmaniyede Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye İl Müftlüğü, 01-07 Eylül 2012 tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle program düzenledi.
     İl Müftüsü Ramazan Çortul, müftülük toplantı salonundaki programda yaptığı konuşmada, camilerin birlik ve beraberliğin ilham kaynağı olduğunu belirtti.
     Camilerin kapısının her kesimden insana açık kutsal mekanlar olduğunu ifade eden Çortul, Camiler, tarih boyunca sınırların çizilmesinde etkili olmuştur. Camilerimiz, ülkemizin adeta tapusu haline gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırları çizilirken, Edirne ve o bölgenin ülkemiz sınırlarında kalmasında Selimiye Camisinin çok büyük önemi olmuştur. Selimiye Camisi ve külliyesi vatanın bir yerde tapusu olmuştur. Cami bizim her şeyimiz. Birlik ve beraberliğimizin ilham kaynağıdır. Camiler, İstiklal savaşlarında cepheye asker gönderirken insanlara, manevi ruhu aşıladığımız, heyecan verdiğimiz mekanlardır dedi.
     01-07 Ekim 2012 tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl ki konusunun Camiler ve Engelliler olduğunu belirten Çortul, Bu haftada İslamın engellilere bakışı, peygamber efendimizin engellilerle ilgili uygulamaları gibi konuların üzerinde durulacak. Her kesime hitap edecek camiler inşa etmeliyiz. Yeni yapılacak camilerimizde de engellilerin rahat ibadet yapabilecekleri şekilde dizayn edilecektir diye konuştu.
     Çortul, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri hakkında bilgi vererek, cami ve Kuran kursu açılışları yapılacağını kaydetti.
     Toplantıya katılan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Müftü Çortula çiçek vererek, din görevlilerine çalışmalarında başarılar diledi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Tuğba Temir
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER