Osmaniyede amatör lig takımlarına destek talebi

Osmaniyede amatör lig takımlarına destek talebi


OSMANİYE (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonu Osmaniye Futbol İl Temsilcisi Nedim Ünlü, amatör futbol kulüplerine maddi destek sağlanarak rekabet gücü yüksek ligler oluşturulması gerektiğini söyledi.
     Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amatör futbol kulüplerinin her sezona maddi sıkıntılarla başladığını belirtti.
     Türk futbolunun amatör ruhla mücadele edecek futbolcuya, amatör takımların da acilen maddi desteğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Ünlü, maddi olarak güçlü amatör kulüplerin Türk futboluna yetenekli sporcular yetiştireceğine inandığını ifade etti.
     Amatör lig takımı yöneticilerinin gençlere hizmet etiğini kaydeden Ünlü, şöyle devam etti:
     Amatör kulüp yöneticilerimiz, gençlerimizi kahve köşelerinden çekip almak uğruna büyük çaba harcıyor. Fakat bu hizmete değer düzeyde destek göremiyorlar. Türkiye genelinde olduğu gibi Osmaniyede de amatör spor kulüpleri beklenilen düzeyde destek alamıyor. Maalesef amatör spor kulübü yöneticiliği yapmak çok zor. Türk futboluna başarılı sporcular yetiştirmek için alt yapıyı oluşturan amatör kulüplerin de güçlendirilmesi gerekir. Alt liglerde ne kadar rekabet gücü yüksek mücadeleler olursa yetişen sporcularda aynı derecede güçlü olacaktır.
     Her yeni sezon başlamadan önce kapı kapı gezerek takımlarımıza maddi destek verecek yetkili ve iş adamı arıyoruz. Fakat maalesef hep başımız eğik geri dönüyoruz. Kulüplerimize Osmaniye Belediyesi malzeme yardımı, Özel İdare ise 2 bin TLlik maddi destek veriyor. Bunların dışında kalıcı destek yok. Böyle olunca kulüp yöneticileri başarıya odaklanma yerine, takımının masraflarının altından nasıl kalkacağını düşünüyor. Amatör ligde mücadele eden takımların desteklenmesini bekliyoruz.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman/Mutlu Bozdağ/Anıl Bağrık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede amatör lig takımlarına destek talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER