Osmangazi Belediye Başkanı Dündar:

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar: -3 yılda 250 bin ton asfalt döktük, 200 bin ton kaplama yaptık


BURSA (A.A) - Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 3 yılda, 250 bin ton asfalt döktüklerini, 200 bin ton da kaplama yaptıklarını bildirdi.
     Dündar, Geçit Mahallesinde 2012 asfalt sezonunun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, zorlu bir kış döneminin yaşandığını ve yolların hasar gördüğünü kaydetti.
     Bu yıl bütçeden en büyük kaynağı asfaltlama için ayırdıklarını, zor ve çetin geçen kış şartlarının yollara büyük zarar verdiğini belirten Dündar, belediyeye çok fazla iş çıktığını söyledi.
     Dündar, Osmangazinin büyük bir ilçe olduğunu ve en ücra köşesinden en merkezi noktasına kadar vatandaşın ayağı çamura basmasın diye çabaladıklarını ifade ederek, Bütçenin en büyük kalemini asfalt çalışmalarına ayırıyoruz. 2012 yılında 20 milyon lirayı sadece bu iş için ayırdık. 3 yıllık süreçte 33 milyon lira asfalt için harcandı. 3 yılda 250 bin ton asfalt döktük, 200 bin ton kaplama yaptık dedi.
     Osmangazide modern kentleşmenin gerçekleştiği örnek mahallelerden birinin, Geçit Mahallesi olduğunu vurgulayan Dündar, bu yıl mahalleye 15 bin metrekare alanı kapsayan 4 yeni park yapıldığını dile getirdi.
     Yerelde, kentsel dönüşümün örneklerinden birisinin Geçit Mahallesinde gerçekleştiğini ve Özdilekin arkasında modern bir kent kurulduğunu anlatan Dündar, Kentsel Dönüşüm Yasasının çıkmasıyla birlikte kentin çöküntü bölgelerinin hızla değişerek daha modern ve yaşanabilir hale geleceğini bildirdi.
     Törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de Türkiyenin, belediyeciliği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın İstanbul Belediye Başkanı olduğu zaman tanıdığını söyledi.
     AK Parti belediyelerinin bu alanda bir çığır açtığını vurgulayan Öztürk, Osmangazi Belediyesinin bu alanda en önde gelen belediyelerden biri olduğunu kaydetti.
     (SAM-ZAK)
<< Önceki Haber Osmangazi Belediye Başkanı Dündar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER