Osmancık Belediyesinden 2 bin 300 kişiye

Osmancık Belediyesinden 2 bin 300 kişiye iftar yemeği


ÇORUM (A.A) - Osmancık Belediyesince organize edilen programda, 2 bin 300 kişi bir arada iftar yaptı.
     Kızılırmak sahilindeki konser alanında hazırlanan iftar sofrasında çak sayıda vatandaş bir araya gelerek yapılan dualar eşliğinde iftar açtı.
     İftar programına katılanlar arasında yer alan AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, yaşadıkları bölgelerde bazı sıkıntılardan dolayı orucunu açmakta zorlanan Müslümanların olduğuna dikkati çekti.
     Yaşanan sıkıntılara rağmen paylaşma sorumluluğunun bilindiğini ifade eden Uslu,şunları kaydetti:
     Dünyanın herhangi bir coğrafyasında bu vakitte hala orucunu açamamış ya da orucunu sadece suyla açmak zorunda kalmış, bombalardan, ambargolardan kurtularak acaba karnımızı doyurabilir miyiz diye düşünen, dertlenen, milyonlarca insan var. Milyonlarca kardeş var ve bizler 11 ayda yaptığımız telaşları bir kenara bırakıp Ramazan ayında paylaşma sorumluluğunu hissediyor ve paylaşma yarışına giriyoruz. Paylaştığımız şeyler aslında bizim nefsimizden, malımızdan, paramızdan vazgeçtiğimiz şeyler. Bunlar bir çok insanın yüzünü güldürüyor. Paylaşarak sadece sevap işlemekle kalmıyor aynı zamanda Hz. Hızıra da yoldaş oluyoruz. Ne iyi ki mübarek Ramazan ayı var, ne ikiyi Ramazan ayı bize insanlığımızı yeniden hatırlatıyor, Müslümanlığımızı yeniden hatırlatıp eksiklerimiz, yanlışlarımız, hatalarımız, günahlarımız varsa bunlarla yüzleşip insan olarak birbirimizi ya hilkat da eş olduğumuz için ya da dinde kardeş olduğumuz için daha fazla sevmemize vesile oluyor.
     Uslu, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını ifade ederek sözlerini tamamladı.
     Düzenlenen iftar yemeğine, Vali Nurullah Çakır, Ak Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, bazı ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Güçlü
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Osmancık Belediyesinden 2 bin 300 kişiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER