Osmancık Askerlik Şubesindeki olay

Osmancık Askerlik Şubesindeki olay -Çorumun Osmancık ilçesinde silah arkadaşı tarafından vurularak öldürüldüğü iddia edilen askerin dayısı Mehmet Er, yeğeninin hunharca katledildiğini, olayda sorumlu kişilerin hesap vermesi ge


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Çorumun Osmancık ilçesinde silah arkadaşı tarafından vurularak öldürüldüğü iddia edilen askerin dayısı Mehmet Er, yeğeninin hunharca katledildiğini, olayda sorumlu kişilerin hesap vermesi gerektiğini söyledi.
     Osmancık ilçesinde silah arkadaşı tarafından vurularak öldürüldüğü iddia edilen Piyade Çavuş Hüseyin Ildızın dayısı emekli astsubay Mehmet Er, amcası Mevlüt Ildız, ağabeyi Abdullah Ildız ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile birlikte olayla ilgili basın toplantısı düzenledi.
     Askerin dayısı emekli astsubay Er, olayın ardından medyada çıkan haberlerin kendilerini çok üzdüğünü, medyadaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, evlatlarının katledildiğini savundu.
     Bizler acılı aileyiz, evladımızın acısını bizlere yaşatmadınız diye basın mensuplarına sitem eden Mehmet Er, gazetecilere, bilgisiz ve belgesiz haber yapmamaları konusunda tavsiyelerde bulunarak, bunun da acı bir olay olduğunu söyledi.
     Cenaze namazına ise sadece Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının katıldığını dile getiren Er, şöyle konuştu:
     Biz kimsenin cenazemize gelmemesine de üzülmüyoruz, bunları, onların vicdanlarına bırakıyorum. Bizim gönlümüzde, Rabbimizin katında evladımız her zaman şehittir. Bizim evladımız görevinin başında şehit oldu. Bizim evladımız nöbet dönüşü, istirahat ederken hunharca katledildi. Uyuyan terörist bile olsa, o kişiye hiçbir silahlı kuvvetleri mensubu ateş etmiyor. Benim evladım uyurken masum bir şekilde katledildi. 4 mermi yatarken sıkıyor, bir de öldüğüne inanmıyor 4 de yerde sıkıyor. Bu kadar caniliğin arkasında benim çocuğumu cani gibi gösteren basın mensuplarına da ne kadar sitem etsem azdır. Bu acıyı yaşamayanların bunu bilmesi mümkün değil.
     Osmancık Askerlik Şubesinde olayın nasıl olduğunun kendilerine izah edildiğini aktaran Er, anlatılanlardan tatmin olmadıklarını, evlatlarının hakkını arayacaklarını bildirdi.
     Er, olayda tek silahın kullanıldığını ve yeğeninin ateş etmediğini savundu.
     Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Kumartaşlı ise olayda hayatını kaybeden Piyade Çavuş Hüseyin Ildızın kendilerinin gözünde şehit olduğunu, yapılan haberlerin üzücü olduğunu kaydetti.
     16 Aralıkta Çorumun Osmancık ilçesinde vatani görevini sürdüren Piyade Er Fatih Özkan (21), nöbet dönüşü henüz belirlenemeyen nedenle koğuş arkadaşı Piyade Çavuş Hüseyin Ildıza kalaşnikof tüfekle 4 el ateş etmiş ve Ildız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Osmancık Askerlik Şubesindeki olay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER