OSİAD TTKdaki rötuşları olumlu buldu

OSİAD TTKdaki rötuşları olumlu buldu -OSİAD Başkanı Keskin: -Bilançoların internetten açıklanması konusunun değiştirilmesi zaruriydi -Hapis cezalarının adli ve idari para cezasına çevrilmesi firmaları rahatlatacaktır


ANKARA (A.A) - Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Adnan Keskin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcının bir süre önce açıkladığı yeni Türk Ticaret Kanununda yapılması düşünülen değişiklikleri olumlu bulduklarını belirtti.
     Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni TTKda yapılan son düzenlemeleri olumlu karşıladıklarını ifade ederek, Özellikle bilançoların internetten yayımlanmasına başından beri karşıydık. Bu uygulamanın kaldırılması zaruriydi dedi.
     İşlem denetçiliğinin kaldırılmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Keskin, özellikle şirketler üzerindeki maliyetlerin azaltılmasına katkı sağlayan değişikliğin önemli olduğunu kaydetti.
     Keskin, kanundaki hapis cezalarının çoğunlukla adli ve idari para cezasına çevrilmesinin firmalar açısından rahatlama sağlayacağını ifade etti.
     Yapılan olumlu değişikliklere karşın kanunun 1 Temmuz 2012de yürürlüğe girmesinin sakıncalı bulduklarını dile getiren Keskin, Kanunun altının doldurulması ve adaptasyon için firmalara zaman tanınması adına kanun 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe girmelidir. Böylece biz de bu arada yeni değişiklikler ışığında tekrar eğitim ve seminerler düzenleyebiliriz. Kanunun yürürlüğe girmesini ertelemek KOBİleri rahatlatacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Erdal Çelikel
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber OSİAD TTKdaki rötuşları olumlu buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER