Ortakent Yahşi Uluslararası Halk Dansları Festivali

Ortakent Yahşi Uluslararası Halk Dansları Festivali -Festivalde 6 ülkenin halk oyunları ekipleri gösteri sundu


MUĞLA (A.A) - Bodrumda düzenlenen Ortakent Yahşi Uluslararası Halk Dansları Festivalinde 6 ülkenin halk oyunları ekipleri gösteri sundu.
     Ortakent Yahşi Belediyesi tarafından Taşlıkburun etkinlik alanında bu yıl 7ncisi düzenlenen festivale Ukrayna, Litvanya, Bulgaristan, Finlandiya, KKTC ve Türkiyeden halk oyunları ekipleri katıldı.
     Türkiyeyi Bursa Rumeli Derneği ve Ortakent Yahşi Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun temsil ettiği festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
     Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, festivalde gazetecilere yaptığı açıklamada, belde belediyesinin imkanlarıyla Bodrumda böyle bir festivali gerçekleştirmenin gurur verici olduğunu söyledi.
     Halk dansları festivalinin yapıldığı bölgelerde bir sevgi çemberi oluşturduğunu belirten Şahbaz, Buradan dünyaya barış ve sevgi mesajları gönderiyoruz. Festivallerde çok seyre değer görüntüler ortaya çıkıyor. Çok keyifli anlar yaşanıyor diye konuştu.
     Finlandiyadan gelen halk oyunları ekibinde bulunan Sonja Aırıkka ise daha önce Peru, Filipinler ve Güney Koredeki festivallerde gösteri sunduklarını söyledi. Bodrumdaki halk dansları festivalinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Aırıkka, festivallerin kültürlerin birlikteliğini sağladığını, bütün dünyada arkadaşlık ve kardeşlik kurulmasına vesile olduğunu kaydetti.
     Bulgar dansçı Daniel Kostov da daha önce İzmir, Ankara ve Marmariste düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramındaki kutlamalara katıldığını ve Türkiyeyi çok sevdiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ortakent Yahşi Uluslararası Halk Dansları Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER