ORSİAD Başkanı Ülgener:

ORSİAD Başkanı Ülgener: -Yatırım destekleri ve bilgi, belge paylaşımında KOSGEB başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına bu yıl çok daha önemli görev düşüyor


ANKARA (A.A) - Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Özcan Ülgener, yatırım destekleri ve bilgi, belge paylaşımında KOSGEB başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına bu yıl çok daha önemli görev düştüğünü ifade etti.
     Ülgener, yaptığı yazılı açıklamada, Ankaranın özellikle OSTİM Organize Sanayi Bölgesinin 2012nin son çeyreğindeki üretim hacminde az da olsa bir daralma olmasına karşın, sanayiciler ve kobilerin çok fazla etkilenmediğini ve 2012yi iyi kapattıklarını belirtti.
     Ekonominin kırılgan bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Ülgener, bu nedenle bürokratların açıklamalarına çok dikkat etmesi gerektiğini kaydetti. Yatırım destekleri ve bilgi, belge paylaşımında KOSGEB başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına bu yıl çok daha önemli görev düştüğünün altını çizen Ülgener, Ar-Ge ve inovasyon alanında ORSİAD olarak, üniversitelerle daha kapsamlı işbirliği kurmayı hedeflediklerini ifade etti.
     Ankaranın, sanayinin de başkenti olma yolunda hızla ilerlerken, Ostim ve İvedik organize sanayi bölgelerinin üzerilerine düşeni yaptığını vurgulayan ülgener, şunları kaydetti:
     Var olanı yenilemek, yeni teknolojiler geliştirmek, insan kaynaklarını daha verimli kullanmak, enerji verimliliğini en üst noktada değerlendirmek üst başlıklarında projeler geliştirmek için bilim insanlarımızla bir araya gelip araştırmalar yapacağız. Ostim fiziki kapasite olarak her imkana sahipken, şimdi biz bunu üretim bantlarını daha da yenileyerek geliştireceğiz ve planlı programlı büyüme stratejileriyle daha da ileriye taşıyacağız. 2013ün ülkemiz için hem yatırım hem de ihracat için bir önceki yılın rakamlarının en az yüzde 7,5 büyüme oranıyla üstüne çıkması lazım. Bu dönem itibariyle bu güven ve istikrar ortamına sahibiz".
    
     Muhabir: Tamer Toğanaş
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber ORSİAD Başkanı Ülgener: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER