Orman yangınlarıyla mücadele

Orman yangınlarıyla mücadele -Erdemli Orman İşletme Müdürü Akduman: Yangın önleme ekipleri 24 saat göreve hazır


MERSİN (A.A) - Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, olası yangınlara karşı yangın önleme ekiplerinin 24 saat göreve hazır olduklarını bildirdi.
     Akduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işletme bünyesinde 7 arozöz, 52 yangın işçisi ve 8 teknik elemanın görev yaptığını söyledi.
     Çeşitli mevkilerde 6 gözetleme kulesi bulunduğunu ifade eden Akduman, olası yangınlara karşı yangın önleme ekiplerinin 24 saat göreve hazır olduklarını ifade etti.
     Personelin katılımıyla tatbikat gerçekleştirdiklerini anlatan Akduman, şöyle konuştu:
     Erdemli, Akdeniz iklim kuşağında yer alan yangına hassas en önemli ilçelerden ve yerleşim birimlerinden biri durumunda. 97 bin 500 hektar orman alanımızın tamamı yangına hassas ormanlardan oluşuyor. Bunun 22 bin hektarı ise kızılçam ormanlarıdır. Dolayısıyla yangın ilçemiz açısından çok büyük önem arz ediyor. Özellikle son haftalarda olağanüstü bir sıcaklık artışı yaşanıyor.
     Açıklamasında piknik yapacak vatandaşları da uyaran Akduman, Vatandaşlarımız orman yangınlarına karşı duyarlılığa sahipler. Ancak yine de tedbirli olmak gerekiyor. Gördükleri herhangi bir dumanı veya alevi mutlaka Alo 177 ücretsiz yangın hattına iletmelerini istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez/Veli Gürgah
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Orman yangınlarıyla mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER