Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Boluda -Bakan Eroğlu -(Myanmardaki şiddet olayları) Bu asırda insanların inançlarından dolayı katledilmesi büyük bir zulümdür -Oradaki insanlara hükümet olarak, devlet olarak elimizi uzat


BOLU (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olaylarına ilişkin bu asırda insanların inançlarından dolayı katledilmesinin büyük bir zulüm olduğunu belirterek, Oradaki insanlara hükümet olarak, devlet olarak elimizi uzatacağız. Zaten gerekli girişimler yapıldı. Zannediyorum Pazartesi günü Bakanlar Kurulunda bu meselede gündeme gelir dedi.
     Ankara İçme Suyu Projesi Gerede Sisteminde incelemelerde bulunmak için Geredeye gelen Bakan Eroğlu, Ümitköy şantiyesinin ardından Havullu şantiyesine gelerek burada yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra şantiyede çalışan işçilerle birlikte iftarını açtı.
     İftarın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Eroğlu, tünel açmak için kullanılan makineye Köstebek adını verdiklerini ve makinenin zeminde kazı yaparak alınan toprağı bantlarla dışarıya aktardığını ifade ederek, tünel içerisinde 3 makinenin bulunduğunu ve bu makinelerin her birinin günlük 30 metre kazı yaptığını dile getirdi.
     Eroğlu, 32 kilometre uzunluğundaki bu tünelin, Gerededen başlayıp Çamlıdereye uzandığını anlatarak, tamamı yer altından geçecek bu tünelin 2 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.
     Yüklenici firmanın 25 Aralık 2014 tarihinde saat 10.59da tüneli hazır hale getireceğini vurgulayan Eroğlu, İnşallah bu hızla giderse bu tüneli bu sürede bitirmiş olacağız ve Türkiyede en hızlı biten tünel unvanı, hatta dünyada en uzun ve en hızlı biten tünel unvanını almış olacağız. Tünel, bu zaman içinde bitirilirse Guinnes Rekorlar Kitabına müracaat edeceğiz. Bu tünel ile Ankaramızın gelecekteki su ihtiyacı 2050 yılına kadar tamamen kökünden bitmiş olacak dedi.
    
     -Her şehrin uzun vadede su sorunu çözülecek-
    
     Bakan Eroğlu, 81 ilin içme suyu problemini çözmek üzere proje hazırladıklarını dile getiren Eroğlu, şunları söyledi:
     2040-2050-2060 yıllarına kadar nüfus tahminlerine göre su ihtiyaçları ve mevcut su kaynaklarının hepsini çok kısa sürede planladık ve 2008 yılında buna başladık. 49 şehrin acil bitmesi gereken su meselesi vardı, bunları bitirdik. Türkiyede her şehrin kısa vadede değil, uzun vadede su sorunu çözülecek. Zaten 2015 yılına kadar her şehrin suyu var. İstanbulda ise 2070 yılına kadar su problemi kalmayacak. Bunun mutluluğunu yaşıyorum.
     Susuzluğun çok büyük problem olduğunu ve dünyada 2,5 milyar insanın yeterli miktarda suya erişemediğine dikkati çeken Eroğlu, bunun üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.
     Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın talimatı üzerine şu ana kadar 1 milyon kişiye su verdiklerini belirterek, Biz de hedefi büyültelim diyoruz. Afrikaya da su vermemiz lazım, orada da insanlar yaşıyor. Onlara da su vermemiz lazım. Yeteri kadar gıda maddesi vermemiz lazım. Bu bizim zaten milletimizin özünde olan bir şeydir. Afrikayı emperyalist ülkeler hep sömürmüştür ama şu anda oraya biz koşuyoruz ve biz veriyoruz. Geçen sene 1.5 milyar dolarlık yardımda bulunduk ve o insanlara yardım etmek ülkemiz için mutluluk vesilesidir ifadesini kullandı.
    
     -Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları-
    
     Myanmarın batısındaki Arakan bölgesindeki Müslümanlara yönelik şiddet olaylarına da değinen Bakan Eroğlu, hükümetlerinin bu konuda çok titiz davrandığını söyledi.
     Eroğlu, bu asırda insanların inançlarından dolayı katledilmesinin büyük bir zulüm olduğunu vurgulayarak, İnşallah, onlara da elimizi uzatacağız, millet olarak uzatacağız, hükümet olarak uzatacağız ve devlet olarak uzatacağız. Zaten gerekli girişimler yapıldı. Zannediyorum Pazartesi günü Bakanlar Kurulunda bu mesele de gündeme gelir şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER