Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Eskişehirde: -Su açısından zengin bir ülke değiliz. Dolayısıyla biz açık sistem dediğimiz, klasik sulama metotlarını tamamen terk ettik. Artık kapalı sistem mutlaka yağmurlama veya damlamalı sul


ESKİŞEHİR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Su açısından zengin bir ülke değiliz. Dolayısıyla biz açık sistem dediğimiz, klasik sulama metotlarını tamamen terk ettik. Artık kapalı sistem mutlaka yağmurlama veya damlamalı sulamaya imkan veren borulu sisteme döndük dedi.
     Eroğlu, Eskişehirde katıldığı AK Parti 6. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısının ardından Vali Kadir Koçdemiri makamında ziyaret etti.
     Ziyarette Eskişehire yapılan yatırımları açıklayan Eroğlu, akademik hayatının başında tez çalışması için İstanbuldan sık sık geldiği Eskişehire ayrıca bir gönül bağı olduğunu anlattı.
     Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Eskişehire çok büyük önem verdiğini, kendisinin de bu bölgenin bir insanı olarak bu kente hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
     Eskişehir için ne gerekirse yapacağız diyen Eroğlu, şunları kaydetti:
     Eskişehir, her şeyin en güzeline layık. Bütün bakanlıklar buraya büyük yatırım yapıyor. Geçen yıl sonuna kadar Eskişehirimize bizim bakanlığımız, Sağlık, Milli Eğitim, Ulaştırma gibi bakanlıklar 5 milyar liradan fazla yatırım yapmış. Bu yılla beraber bu 6,5 milyar lirayı yakalayacak. Gerçekten Eskişehir büyük yatırım alıyor.
     Çevre ve Orman Bakanıyken de Eskişehire çok büyük destekler verdiklerini vurgulayan Eroğlu, Hatta o zaman Büyükşehir Belediye başkanımız da altyapı için maddi destek istemişti. Büyükşehir belediyeleri içinde katı atık için destek verdiğimiz tek il, Eskişehirdir diye konuştu.
     Kırsal alanda sulamanın çok önemli olduğunu dile getiren Eroğlu, Bin günde bin gölet kapsamında Eskişehirde toplam 14 gölet projesini tamamlayacaklarının müjdesini verdi. Bu hususta yeni talepler geldiğini anımsatan Eroğlu, Eskişehirde sulanmadık bir karış toprak bırakmayacağız, bu konuda kararlıyız ifadesini kullandı.
     Eroğlu, bazı yerlerde çok eskiden yapılmış açık sistem sulamalar olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:
     Su açısından zengin bir ülke değiliz. Dolayısıyla biz açık sistem dediğimiz, klasik sulama metotlarını tamamen terk ettik. Artık kapalı sistem mutlaka yağmurlama veya damlamalı sulamaya imkan veren borulu sisteme döndük. Eskişehirde de geçmişte yapılmış olanları modern sistemlere dönüştürmek için bir programımız var.
     Eroğlu, Eskişehirde 9 yılda yaklaşık 6 bin 444 bin dekarlık alanda çalışma yaptıklarını ve geçen yıl sonuna kadar, bu yıl hariç 27 milyon 496 bin fidanı toprakla buluşturduklarını sözlerine ekledi.
     Bakan Eroğlunun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Koçdemir de, Eskişehirde bakanlığınıza bağlı birimler Türkiye ortalamasının daha üstünde yatırım yapmaktadırlar. İnşallah, bu gelişinizde yeni talimatlarınızla bu hizmetler daha da artacaktır dedi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER