Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman: -Türkiyede 2 milyara yakın fidan, toprakla buluştu


ÇANKIRI (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, 2011-2012 yılları arasında başlatılan 1 yıllık ağaçlandırma seferberliği kapsamında 2 milyara yakın fidanın toprakla buluştuğunu bildirdi.
     Çankırı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kentpark fidan dikme törenine katılan Akman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Çankırının yeni bir parka kavuşmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.
     Akman, 2011-2012 yılları arasında 1 yıllık ağaçlandırma seferberliği başlatıldığını hatırlatarak, Bu süre zarfında Türkiyede 2 milyara yakın fidan, toprakla buluştu. Bu yıl da seferberlik devam edecek. Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizde bir fidan varsa dahi dikiniz deniliyor, biz bu inançtan geliyoruz. Tüm Türkiyenin ağaç dikme seferberliğine katılmasını bekliyoruz diye konuştu.
     Orman teşkilatı olarak fidan dikmek isteyenlere her türlü yardıma hazır olduklarını belirten Akman, Çankırı Belediyesi tarafından başlatılan fidan dikim kampanyasına orman teşkilatı olarak var güçleriyle destek vereceklerini ifade etti.
     Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de başlattıkları fidan dikim kampanyasıyla Çankırıyı 18 milyon fidanla buluşturacaklarını vurgulayarak, Bu Çankırının yeşillendirilmesi, havasının doğasının daha da güzelleşmesi için çok önemli bir proje dedi.
     Dinç, Kentparka dikilen 2 bin fidan ile projenin başlangıcını yaptıklarını sözlerine ekledi.
     Fidan dikim törenine Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşoğlu, AK Parti Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Özgür Alantor-Ferhat Barulay
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER