Orman muhafaza memurlarından zorunlu rotasyon protestosu

Orman muhafaza memurlarından zorunlu rotasyon protestosu


ANTALYA (A.A) - Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Sendikası (TOÇ BİR-SEN) üyesi orman muhafaza memurları, zorunlu rotasyon uygulaması başlatılacağını iddia ederek, tepki gösterdiler.
     Antalya Orman Bölge Müdürlüğü önünde toplanan TOÇ BİR-SEN üyeleri, ellerinde taşıdıkları pankartlarla, 17 Ağustos 2012de yürürlüğe giren Orman Muhafaza Memurları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin uygulanmaya başlanacağını belirterek gösteri yaptılar.
     TOÇ BİR-SEN 16. Şube Başkan Yardımcısı Osman Zeki Eryiğit, yönetmelikle orman muhafaza memurlarının ve ailelerinin büyük mağduriyetle karşı karşıya olduğunu, yönetmeliğin uygulamaya geçilmeden yeniden düzenlenmesini istediklerini söyledi.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün sosyal tarafların görüş ve önerilerini almadan çalışanların yerlerinin değiştirilmesini içeren yönetmelik hazırlayarak uygulamaya koyduğunu ifade eden Eryiğit, bu uygulama nedeniyle binlerce orman muhafaza memurunun önce kendileri sonra ailelerinin mağdur olacağını ileri sürdü.
     Eryiğit, Yaz kış, gece gündüz demeden evlerinden eş ve çocuklarından günlerce ayrı kalarak, hiçbir can güvenlikleri olmadan yurdumuzun akciğerleri ormanlarımızı koruyan, üretimden ağaçlandırmaya, onlarca iş kaleminden sorumlu orman muhafaza memurlarımızın sosyal özlük hakları görmezlikten gelinerek statü hukukundan kaynaklanan güvencelerinin yok sayılması bizi üzüyor dedi.
     Zorunlu Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesine ilişkin önerileri ilgili kurumlara gönderdiklerini ifade eden Eryiğit, TOÇ BİR-SEN olarak ilgilileri bu çıkmaz yoldan yol yakınken geri dönmeye, Orman Muhafaza Memurları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini günün koşullarına uygun olarak yeniden düzenlemeye davet ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Orman muhafaza memurlarından zorunlu rotasyon protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER