Orman köylüsüne kredi desteği

Orman köylüsüne kredi desteği Fotoğraflı


ÇANAKKALE (A.A) - Orman Genel Müdürlüğü Orman ve Köy İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Çanakkaleye, 1 milyon lira ferdi kredi ödeneği verdi.
     Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çanakkale merkez ilçe ile Kızılkeçili köyü, Ayvacıkın Akçin, Biganın Dikmen ve Ayıtdere köylerine 5er, Lapsekinin Şahinli köyünde 10, Çanın Kızılelma köyünde 8, Yenicenin Kayatepe köyünde 10, Çakıroba köyünde ise 5 ünite olmak üzere toplam 53 aileye yönelik, ekonomik amaçlı süt sığırcılığı kredisi programa alındı.
     Biga Orman İşletme Müdürü Mehmet Akkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ormanların içinde ve bitişiğinde yaşayan orman köylüsünün sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla programa alınan orman köylerinde, süt sığırcılığı kredisi tespit çalışmalarının tamamlandığını söyledi.
     Biganın Dikmen ve Ayıtdere köylerine giderek, köylülere, Orköyün amacını ve kredi almak isteyenlerde aranan şartlar anlattıklarını ifade eden Akkan, Köylülerimize süt sığırcılığı hakkında detaylı bilgi verildi. Dikmen ve Ayıtdere köylerinde 10 aileye, her aileye 2şer olmak üzere 20 inek verilmesi planlanmıştır. Önümüzdeki günlerde fakir orman köylülerine inekleri dağıtılacaktır dedi.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Orman köylüsüne kredi desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER