Orman Köyleri Bilgi Sistemi tanıtım toplantısı

Orman Köyleri Bilgi Sistemi tanıtım toplantısı -Kütahya Orman Bölge Müdürlüğündeki toplantıda, Türkiyede yılda ortalama 600 bin kağıdın israfını önleyecek sistem tanıtıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, Türkiyede yılda ortalama 600 bin kağıdın israfını önleyecek web tabanlı Orman Köyleri Bilgi Sistemi (ORKBİS) tanıtıldı.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, Orman Genel Müdürlüğü Orman-Köy İlişkileri (ORKÖY) Genel Müdürlüğünün görevinin, orman köylülerinin kalkındırılması ve desteklenmesi faaliyetlerinin etkin, hızlı, verimli ve amacına uygun olarak yapılması için gereken çalışmaları programlamak, izlemek, denetlemek ve koordinasyonunu sağlamak olduğunu bildirdi.
     Güç şartlar altında yaşayan orman köylümüzün refahını artırma, bunun için gerekli çalışmaları yapma, vatandaşların gelirlerine katkıda bulunma, orman-halk ilişkilerini düzelterek ormanların korunmasında halkın katılımını sağlama gibi görevleri de bulunan ORKÖY Genel Müdürlüğü faaliyetlerinin, Orman İşletme Müdürlükleri aracılığıyla yürütülmeye başlandığını belirten Eryiğit, şöyle devam etti:
     Orman İşletme Müdürlüklerimizin, ORKÖY Genel Müdürlüğü faaliyetlerine gereken önem ve hassasiyeti göstererek, ORKBİS gibi web tabanlı yazılım sistemlerinin kullanılmasının öğrenilmesini, doğru kullanılmasını ve yazılım detaylarının iyice kavranıp zamanında sistem girişlerinin yapılmasını istiyoruz. Doğru ve zamanında kullanımla orman köylülerine daha yararlı, hızlı ve güvenilir bir şekilde hizmetler vereceğimizi ümit ediyorum.
     Orman Genel Müdürlüğü ORKÖY Daire Başkanlığında görevli Yusuf Kurt da yeni sistemin gelecek yıl uygulanmaya başlanacağını anlattı.
     Orman köylüsünün iş ve işlemlerinin bilgisayar ortamında programlı, hızlı, güvenilir bir şekilde yürütülerek, zamandan tasarruf sağlanacağını bildiren Kurt, şunları kaydetti:
     ORKÖY kredilendirilme süreçleri bu programla internet ortamına atılıyor. Hali hazırda yılda ortalama 600 bin kağıt, bürokratik işlemlerle tüketiliyor. Köylerdeki çalışma programı hazırlıkları 6 ay sürdü. ORKBİSin 2013 yılı ve sonrasında kullanılması durumunda kağıt yükü azalacak, plan süreleri birkaç saate inecek. Sistem üzerinde raporların görülüp istenildiği anda alınabilecek.
     Daha sonra, www.koy.ogm.gov.tr web adresinden sisteme veri girişinde bulunacak kullanıcının adı ve parola tanımlamaları yapılarak, şimdiye kadar yapılan iş ve işlemlerin sisteme her İşletme Müdürlüğü tarafından ayrı ayrı girilmesi sağlandı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman Köyleri Bilgi Sistemi tanıtım toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER