Orman İşletme Müdürü Yanıka ziyaret

Orman İşletme Müdürü Yanıka ziyaret


BARTIN (A.A) - İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanıkı ziyaret etti.
     İşletme Müdürü Yanık, ziyarette yaptığı konuşmada, ilin yüzde 61inin ormanlarla kaplı olduğunu belirterek, koordinasyon kurulu toplantılarında yatırım programı üzerinden değerlendirmeler yapılması nedeniyle kurumlarının gerçek çalışma potansiyelinin ortaya çıkmadığını söyledi.
     Yanık, 1 milyon lira yatırımı görünen kurumlarının, yıllık 25 milyon lira işlem hacmine sahip olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Biz üretiyoruz, satıyoruz, köylüye para kazandırıyor, katma değer katıyoruz. Yatırım programlarında ise sadece orman içinde yaptığımız yol, depo binaları, hizmet binaları gibi yatırım hizmetleri görünüyor. Yine bölgeye bağlı ve yoğun bir ormanlık alana sahip Ulus Orman İşletme Müdürlüğünün yıllık yaklaşık 3,5, bizim 5 milyon lira karımız oluyor. Bu da ekonomik anlamda ilimize ve orman köylümüze dönüyor
     Kartalda Bartın ve Ulus Orman İşletmelerinin bölgeye önemli bir ekonomik değer kattığını vurgulayarak, orman ürünlerinin değerlendirilmesi konusunda kereste sektörünün gelişmesi gerektiğini kaydetti.
     Ziyarete, bazı il genel meclis üyeleri de katıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Orman İşletme Müdürü Yanıka ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER