Orman Genel Müdürü Kurtulmuşlu, Gedizde

Orman Genel Müdürü Kurtulmuşlu, Gedizde -Kurtulmuşlu, Gediz Orman İşletme Müdürlüğünde değerlendirme toplantısına katıldı


KÜTAHYA (A.A) - Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Gediz Orman İşletme Müdürlüğünde düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı.
     Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kurtulmuşlu, Gediz Orman İşletme Müdürlüğünde, Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Şube Müdürü Süleyman Zengin ile Gediz Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen, Simav Orman İşletme Müdürü Osman Aksoy ve Gediz İşletme Müdürlüğü teknik elemanları tarafından karşılandı.
     Kurtulmuşluya çalışmalar hakkında bilgi veren Eryiğit, bu yıl özellikle üretim çalışmalarında büyük atılım yapıldığını ve bakım görmemiş ormanlara müdahale edilerek ormanların daha sağlıklı hale dönüştürüldüğünü bildirdi.
     Bu yıl üretimde 760 bin metreküpü aştıklarını ve gelecek yıl 1 milyon metreküp üretimi hedeflediklerini belirten Eryiğit, Ağaçlandırmada gayretli çalışmalar içine girdik. Bunun neticesinde bu yıl sonuna kadar 8 milyon fidan dikimi yapılacak. Bu miktarla son 3 yılda 17 milyon fidan dikimi miktarına ulaşılmış olacak ifadelerini kullandı.
     Eryiğit, binalardaki büyük onarım ve tamirat çalışmalarıyla özellikle yangın kulesi ve yangın ilk müdahale ekiplerinin çalışma ortamlarını daha sağlıklı ve personele yakışacak düzeye getirdiklerine dikkati çekerek, bu çalışmalarla ormandan kazandıklarını ormana harcadıklarını belirtti.
     Bu ay hizmete girmesi planlanan ve Altıntaş ilçesinde yapımına devam edilen Zafer Havalimanının bağlantı yollarıyla çevresini ağaçlandırdıklarına işaret eden Eryiğit, havalimanının yemyeşil görünüme kavuşturulacağını ifade etti.
     Kurtulmuşlu da fidan dikimi, orman emvali üretimi ve havalimanı çevresinin ağaçlandırılmasından dolayı Eryiğit ile teşkilat mensuplarını tebrik etti.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman Genel Müdürü Kurtulmuşlu, Gedizde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER