Ordu Ulu Caminin tamamlanmasıyla 5 bin

Ordu Ulu Caminin tamamlanmasıyla 5 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek


ORDU (A.A) - Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Minareleri ve avlusuyla Karadenizin en büyük camilerinden olan Ulu Caminin tamamlanmasının ardından yaklaşık 5 bin kişi aynı anda caminin içerisinde ve avlusunda ibadet edebilecek dedi.
     Kolukısaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırsever vatandaşlar tarafından Bahçelievler Mahallesinde yapımına yaklaşık 15 yıl önce başlanan Ulu Caminin büyük bölümünün tamamlandığını ve eksik yerlerin tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.
     Caminin Karadenizin en büyük camilerinden biri olduğuna işaret eden Kolukısaoğlu, Cami aynı zamanda minareleri ve mimarisiyle de hayli dikkat çekiyor diye konuştu.
     İki minareli olarak inşa edilen caminin şimdiden yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir yer olduğunu değinen Kolukısaoğlu, şunları kaydetti:
     Ordu Ulu Cami bölgemizin en büyük ibadet yerlerinden birisi olarak inşa ediliyor. Caminin iki minaresi tamamlandı. İki minaresi bulunan bu caminin minarelerinin birinde asansör yer alıyor. Diğer minareden ise aynı anda 3 kişi birbirini görmeden şerefelere çıkabiliyor. Cami yaklaşık bin 300 metrekarelik alanıyla Ordu şehir merkezinin en büyük camisi olacak. Tamamı 3 katlı olacak caminin ibadete açık olan bodrum kısmı bin 500 kişiye hizmet veriyor. Minareleri ve avlusuyla Karadenizin en büyük camilerinden olan Ulu Caminin tamamlanmasının ardından yaklaşık 5 bin kişi aynı anda caminin içerisinde ve avlusunda ibadet edebilecek. İnanıyoruz ki bölgemizin en büyük camilerinden olan bu eserimiz kısa sürede hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla tamamlanır. Camiye katkı sağlayan ve emek veren herkese teşekkür ediyoruz.
     Kolukısaoğlu, camide taş işçiliğinin ustalar tarafından sürdürüldüğünü ancak taş işçiliğinin zor olması nedeniyle çalışmaların yavaş ilerlediğini anlattı.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ordu Ulu Caminin tamamlanmasıyla 5 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER