Ordu Ticaret Borsası Başkanı Gürsoy:

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Gürsoy: Fındık, Avrupa Birliği ülkelerinde 2012 yılında pazarlama sıkıntısı yaşıyor


ORDU (A.A) - Ordu Ticaret Borsası (OTB) Başkanı Nejdet Gürsoy, Fındık, Avrupa Birliği ülkelerinde 2012 yılında pazarlama sıkıntısı yaşıyor dedi.
     Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındıkla ilgili olarak hem Türkiyede hem de Avrupada sorunların hala çözüm bulunmadan devam ettiğini söyledi.
     Yaşanan olumsuz gelişmelerin fındığı olumsuz yönde etkilediğini belirten Gürsoy, Fındık Avrupa Birliği ülkelerinde 2012 yılında pazarlama sıkıntısı yaşıyor. Özellikle son aylarda bu durum daha net görülebiliyor. Özellikle fındığın yüzde 60nın pazarlandığı Avrupa ülkelerinde pazar payımızı artırmamız veya geçmişi muhafaza edebilmemiz için çok iyi strateji tespit edip taviz vermeden bunu uygulamamız gereklidir. ABdeki krizin etkisini diğer tarım ürünlerinde olduğu gibi fındıkta da yaşıyoruz. Ekonomik durgunluk ister istemez dış alıcıları daha kısıtlı ve daha sığ bir ticaret yapmaya itiyor. Aynı şekilde 2012 fındık sezonunun yüksek rekolte görüşünün hakim olması ve bundan dolayı ülkemizde fındık fiyatların yıl başından bu yana düşmesi bu gelişmeleri tetiklemeye devam ediyor. Dış ülke alıcıları 2012 yılında taleplerini azalttılar. Bu oldukça üzücü ve düşündürücüdür şeklinde konuştu.
     Gürsoy, yeni sezon öncesi fındık fiyatlarının düşmemesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yaylıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Ordu Ticaret Borsası Başkanı Gürsoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER