Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri

Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aydın: Nüfus artışı sağlandığında kentte yapılan hizmetlerin daha da artacağını düşünüyorum


ORDU (A.A) - Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Nüfus artışı sağlandığında kentte yapılan hizmetlerin daha da artacağını düşünüyorum dedi.
     Aydın, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulunca geleneksel olarak düzenlenen sohbete katıldı.
     Burada bir konuşma yapan Aydın, mevcut yapıda ilçe belediyelerinin, belde belediyeleri ve il özel idaresinin Ordunun her bir tarafına etkin ve verimli hizmet götürmekte zorlandığını söyldi.
     Çalışmaların büyükşehir formatında olması gerektiğini belirten Aydın, İstanbul ve Kocaelinde köye götürülen hizmetlerle, ilçeye götürülen hizmetler arasında bir fark kalmamış. Aradaki fark kalkarak köyün yoluda, ilçenin yolu da asfalt olmuş. Büyükşehir formatında yol, su, kanalizasyon hizmetleri tek elde birleşiyor. Bütün ilçe ve belde belediyelerinin üzerindeki bu yük alınıyordedi.
     Özellikle yaz mevsimine doğru köylere göç sirkülasyonunun yaşandığını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:
     714 bin olan nüfusumuzun, yaz aylarında bir milyonun üzerine çıktığını düşünüyorum. Yaz mevsiminde köy nüfusu en az yüzde 100 artıyor. Köy ile kent arasındaki farkı kaldırmamız lazım. Bundan dolayı da vatandaşlarımızın köyüne ve kentine katkıda bulunması gerekiyor. Hemşehrilerimiz birinci ikametgah olarak Orduyu göstersinler. Birinci ikametgahta Ordunun gösterilmesi halinde kişinin köyüne devletten daha fazla yatırım gelmesi sağlanacaktır. Orduyu seviyorsak, bütün köy ve beldelerin her bir tarafının hizmet almasını istiyorsak, ikametgahımızı buraya alalım ve kentimize bireysel bir katkımız olsun. Bu katkılarda birleşsin büyük bütçeler oluştursun. Biz de rahat rahat hizmetler götürelim. Yaşayan tüm nüfusu kayıtlara geçirebilirsek nüfusumuzun 714 bin olmadığını, bunun çok fazla üzerinde bir nüfusa sahip olduğumuzu göreceğiz.
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER