Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Aydın:

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Aydın: Ordu Arıcılar Birliğinin Dünya Arıcılar Birliğine üye olmasıyla Türkiyenin buradaki oy sayısı 19a yükselmiş oldu


ORDU (A.A) - Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, birlik olarak Dünya Arıcılar Birliğine üye olduklarını belirtti.
     Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu Arıcılar Birliğinin Dünya Arıcılar Birliğine üye olarak önemli bir adım attığını söyledi.
     Dünya Arıcılar Birliği başkanlık seçimleri sırasında Ordudan 3 kişinin oy kullanma hakkının olacağını ifade eden Aydın, Ordu Arıcılar Birliğinin Dünya Arıcılar Birliğine üye olmasıyla Türkiyenin buradaki oy sayısı da 19a yükselmiş oldu. Bir çok defa Ordu Arıcılar Birliği olarak Dünya Arıcılar Birliğine üye olmak istemiş ancak bir türlü olamamıştık. Son girişimlerimizde başarılı olarak Dünya Arıcılar Birliğine üye olduk. Daha önce Muğladaki arıcılar birliğimiz buraya üye olmuştu. 3 oy kullanma hakları da onların vardı. Türkiyenin zaten 13 oy kullanma hakkı bulunuyordu. Bu iki birliğin de eklenmesiyle birlikte toplamda 19 oy kullanma hakkımız oldu. Bu Türkiye için son derece önemli dedi.
     Aydın, yıl içinde yapılacak dünya arıcılar birliği başkanlık seçimlerinde Türkiyenin başkan adayı çıkarmayacağını, ancak 2015de Türkiyenin bir aday çıkarabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER