Orduya kano parkuru

Orduya kano parkuru -Vali Düzgün: "İlimizde kano parkuru oluşturulması konusunda proje çalışması devam ediyor. İnşallah onu kısa süre içinde sonuçlandırıp ilimizde kano etkinliklerinin yapılabilmesini sağlamak istiyoruz"


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, "İlimizde kano parkuru oluşturulması konusunda proje çalışması devam ediyor. İnşallah onu kısa süre içinde sonuçlandırıp ilimizde kano etkinliklerinin yapılabilmesini sağlamak istiyoruz" dedi.
     Vali Düzgün, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Orduyu doğa turizmi ve sporda ön sıralara çekmeye çalıştıklarını belirtti.
     Bu anlamda Orduda kano parkuru oluşturulması konusunda çalışma başlattıklarını ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:
     "Orduyu doğa ve spor turizminde ön sıralara çekmeye çalışıyoruz. Ordunun sahip olduğu doğal güzelliklerin değerlendirilmesi konusunda bizlere cesaret verdi. Ordunun derelerinin sadece doğal güzellikleriyle kalmayıp buralara yerli ve yabancı turistleri çekmek amacıyla ilimize kano parkuru oluşturulması konusunda proje çalışması başlattık. Konu ile ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah bu projeyi kısa süre içinde sonuçlandırıp ilimizde kano etkinliklerinin yapılabilmesini sağlamak istiyoruz. Bu konuda gayret gösteriyoruz."
     Kano parkurunun Turnasuyu Irmağı üzerine kurulmasının planlandığını anlatan Düzgün, şöyle devam etti:
     "Konu ile ilgili Orduda kano sporu ile ilgilenen spor kulüpleri de bizlere yardımcı oluyor. Zaten Ordulu kanocularımız değişik illerde düzenlenen yarışmalarda da derece elde etmeye başlamıştı. Ancak bu sporcularımızın Ordudaki kano parkurlarında antrenman yapmaları onların daha fazla çalışmaları anlamına gelecek. Böylelikle yarışmalarda daha üst sıralarda yer alabilecekler. Hedefimiz kısa bir süre içinde bu parkuru hazır hale getirmek."
     Ordu Kano İl Temsilcisi Halil Öziş de Orduda kano parkurunun kurulması konusunda kendilerine destek veren Ordu Valisi Orhan Düzgüne teşekkür etti.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Orduya kano parkuru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER