Ordudaki balık ölümleri

Ordudaki balık ölümleri -Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Civil Irmağındaki balık ölümleri ile ilgili inceleme ve araştırma sonuçlarının tamamlandığını bildirdi


ORDU (A.A) - Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Civil Irmağındaki balık ölümleri ile ilgili inceleme ve araştırma sonuçlarının tamamlandığını bildirdi.
     Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 26 Temmuz tarihinde Civil Irmağındaki balık ölümlerinin araştırıldığını belirtti.
     Açıklamada, şöyle denildi:
     Balık ölümlerinin olduğu derede su sıcaklığının 30 derece olarak ölçülmüş, bu sıcaklık değerinin balıklar için üst sınırlar içerisinde olduğu tespit edilmiştir. Derede akarsu debisinin ise yağışların az olması nedeniyle oldukça düşük olduğu tespit edilmiştir. Müdürlüğümüz tarafından alınan su ve balık numuneleri, analiz yapılmak üzere ilgili laboratuvarlara gönderildi. Ayrıca Samsun Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden gelen uzman ekipler tarafından balıkların öldüğü bölgede inceleme ve araştırma yapıldıktan sonra balık ve su numunesi alındı. Konu ile ilgili olarak, Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Samsun Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Samsun İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünce yapılan analiz sonuçları Müdürlüğümüze ulaşmıştır. Bu sonuçlara göre; balıklarda virolojik ve bakteriyolojik hastalık etkenine rastlanılmadığı, balıklarda ve suda yapılan kimyasal ve toksikolojik analiz sonuçlarının referans değerleri normal sınırlar içerisinde olduğu tespit edilmiştir. Laboratuvar analiz sonuçları ve yapılan incelemelere göre; balıkların yüksek su sıcaklığı ve akarsu debi miktarının azalmasına bağlı olarak oksijen yetersizliğinden ölmüş olduğu kanaatine varılmıştır.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Ordudaki balık ölümleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER