Optimist ve laser yelken yaz kurslarına

Optimist ve laser yelken yaz kurslarına katılan öğrenciler belgelerini aldı


İZMİR (A.A) - Kuşadası Yelken İhtisas Spor ve Yat Kulübü Derneği tarafından düzenlenen optimist ve laser yelken yaz kurslarına katılan öğrenciler belgelerini aldı.
     Kuşadası Setur Yat Limanında düzenlenen sertifika dağıtım törenine, Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Ali Münir Gümüşbaykal, Ege Liman İşletmeleri kılavuz ve uzak yol kaptanı Güray Akyüz ile öğrencileri ve velileri katıldı.
     Kuşadası Yelken ve İhtisas Kulübü Başkanı Behsat Kumbasar, yelkenin bir doğa sporu olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Bu mücadele kararlılık motivasyon ve özgüven ister. Küçük yaşta yelkene başlayan çocukta sorumluluk alma, kendi başına karar verme, yardımlaşma özellikleri gelişir. Yelkenli tekneyi kendi başına idare eder ve rotasını kendisi çizer. Küçük yaşta gelişen bu özellikler çocuğun kendi özgüvenini kazanmaya hazırlar. Çocuğu bağımlı kişilik yapısından, kötü alışkanlıklardan uzak tutar. Bunun içinde çocuklarımızı bu sporla erken yaşta tanıştırmanın, onların yarınki başarılarında payı olacağınızdan kuşkunuz olmasın.
     Yaz ve kış eğitimlere devam eden başarılı sporcularına lisans çıkartıp Türkiye Yelken Federasyonunun faaliyet programında yer alan yarışlara katıldıklarına işaret eden Kumbasar, bu yıl İzmirde düzenlenen bölge kupası optimist yarışlarında sporcuları İpek Kırkavakın kızlarda ikinci, Marmariste yapılan 230 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Türkiye Optimist Şampiyonasında Bulut Kıvrakın 13. olduğunu sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından öğrencilere belgelerini Ali Münir Gümüşbaykal ve Güray Akyüz verdi.
    
     Muhabir: İbrahim Uzun / Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Optimist ve laser yelken yaz kurslarına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER