Onların görevi okulları güzelleştirmek

Onların görevi okulları güzelleştirmek -Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan 10 kişilik Acil Onarım Ekibi yaptığı bakım ve onarım çalışmalarıyla okulları güzelleştiriyor -Milli Eğitim Müdürü Ateş: Ekibimiz bir yılda


IĞDIR (A.A) - Emrah Kocabey - Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan 10 kişilik Acil Onarım Ekibi yaptığı bakım ve onarım çalışmalarıyla okulları güzelleştiriyor.
     Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlükleri bünyesinde bir yıl önce oluşturdukları ekibin kent genelindeki okulların onarım ve tadilat işlerini yaptığını söyledi.
     Ekibin kuruma hem maddi anlamda hem de zamandan önemli kazanımlar sağladığını belirten Ateş, 10 kişiden oluşan bu ekibin verilen işleri zamanında tamamladığını ifade ederek, Kurumumuz ciddi bir ihale sürecinden de kurtuldu. Ekip bazen 3 ayda bitirilecek işi 3 günde bitiriyor. Bir diğer kazancımız ise maddi açıdan oldu. Bize 30 bin liralık işi 2 bin TLye yapıp bitiriyorlar dedi.
     Ekipteki işçilerin müdürlüklerinin yardımcı hizmetli kadrosundan oluştuğunu belirten Ateş, şöyle konuştu:
     Ekipteki arkadaşlar müdürlüğümüzün personelidir. Kendi personelimiz zamanla oluşan ustalıklarını burada kullanıyorlar. Her biri ayrı bir işin ustası ve kendi alanlarında çok başarılı. Başta köy okullarımız olmak üzere bütün okulların onarımına bakıyorlar. Ekibimiz bir yılda 81 okulda bakım ve onarım çalışması yaptı. Eğer bu yaptıkları işi ihaleye çıkarsaydık bize 330 bin TLye mal olacaktı. Ama bu ekip sayesinde bütün işleri 53 bin TLye yapmış olduk ve 277 bin TL tasarruf yaptık.
    
     -Acil onarım ekibinin adı hızır onarım ekibi oldu-
    
     Ateş, başarılı çalışmalarından dolayı Hızır Onarım Ekibi adıyla anılmaya başlayan ekibin çalışmalarının kamuoyunda takdirle karşılandığını söyledi. Ateş, şöyle devam etti:
     Ancak Iğdırdaki kamuoyu, eğitim camiası, öğrenci ve veliler ekibimizi Hızır Onarım Ekibi olarak çağırmaya başladı. Bu bizi çok mutlu ediyor. Çünkü okullarla ilgili sorun bildirildiği zaman ekip hemen okula gidip gerekli çalışmayı yapıyor. Bu nedenle ekibin adını biz bu şekilde değiştirmeye karar verdik. Ekip girdiği okulu kötü şartlarda teslim alıp çiçek gibi eğitim öğretime hazır hale getiriyor. Bu sırada eğitim ve öğretimi engellemiyorlar.
     Bakım onarım ekibinin yaz aylarında daha yoğun çalıştığını da anlatan Ateş, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Daha önceki yılar ihale süreci nedeniyle okul eğitim ve öğretime başladığında dahi okullarda tadilat yapılıyordu. Bu ekip sayesinde bu sorunun önüne geçmiş olduk. Sadece kışın ortaya çıkan ufak tefek onarım işlerini elden geçirip kullanıma hazır hale getiriyorlar. Bu ekip tamamen bizim personelimizden oluşan bir ekip. Bu ekipte görev alan bütün arkadaşlarımı tebrik ederim. Ekip Iğdıra çok hız ve renk kattı. Kamu yararına çok güzel tasarruf sağladılar. Bu tasarrufu öğrencilerimiz için eğitim yatırımında kullanıyoruz. Bu ekip çok başarılı ve herkesin taktirini kazandı.
    
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Onların görevi okulları güzelleştirmek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER