Omuzlarındaki yük boyundan çok büyük

Omuzlarındaki yük boyundan çok büyük -Babasının evi terk etmesinin ardından annesi, kardeşi ve babaannesiyle yaşayan, doğuştan gelişme geriliği rahatsızlığı bulunan, 97 santimetre boyunda ve 15 kilo ağırlığındaki minik Ahat (13), sok


SİVAS (A.A) - Önder Felek - Sivasta doğuştan gelişme geriliği bulunan, 97 santimetre boyundaki ve 15 kilo ağırlığındaki Ahat Öztürk (13), sokaklarda şeker satarak ailesinin geçimine katkı sağlıyor.
     Minik Ahat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk İlköğretim Okulunda eğitimini sürdürdüğünü söyledi. Çok başarılı bir öğrenci olmadığını ancak çok çalıştığını ifade eden Öztürk, 7. sınıfa geçtiğini, okuldaki arkadaşlarının ve öğretmenlerinin kendisini çok sevdiğini belirtti.
     Boyunun kısa olması nedeniyle bugüne kadar kimseden rahatsız edici bir söz duymadığını anlatan Öztürk, aksine mahalle halkının ve arkadaşlarının kendisine çok sıcak davrandığını vurguladı.
     Karate yapmanın ve arkadaşlarıyla sokakta futbol oynamanın en büyük hobisi olduğunu dile getiren Öztürk, karate yaptığı dönemde yıldızlar kategorisinde katada iki kez il birinciliği elde ettiğini söyledi. Öztürk, antrenmanlarda terledikten sonra çok hastalandığı için karateyi bırakmak zorunda kaldığını aktardı.
     Babasının evi terk etmesinin ardından annesi, kardeşi ve babaannesiyle yaşamaya başladığını anlatan Öztürk, maddi sıkıntılar yaşadıklarını, bu nedenle ailesine destek olmak için evlerinin olduğu Mevlana Mahallesinde çocukların tükettiği şekerlerden satmaya başladığını belirtti.
     Bir iş yerinin önünde açtığı tezgahta 3 şekerle işe başladığını ve ilk gün 1 lira kazandığını dile getiren minik Ahat, arkadaşlarının ve mahalle halkının kendisine yardımcı olduğunu söyledi.
     Öztürk, zamanla sattığı şeker sayısının arttığını, işlerinin yolunda olduğunu, ailesine küçük de olsa katkı sağlamanın gururunu yaşadığını belirterek, Maddi imkansızlıklar nedeniyle bilgisayar alamadım ama en büyük hayalim bilgisayar mühendisi olmak diye konuştu.
     Anne Ülkü Öztürk de Ahata 5 aylıkken gelişme geriliği teşhisi konulduğunu, Ankara, Kayseri ve Sivastaki hastanelere başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını anlattı. Öztürk, Ahatın tedavisine maddi imkansızlıklar nedeniyle 4 yaşından sonra devam edilmediğini kaydetti.
     Oğlunun, boyunun kısa olmasına rağmen çok azimli, istekli ve çalışkan olduğuna dikkati çeken anne Öztürk, Şeker satarak bize destek oluyor. Çok hevesli. Fırsat verilirse Ahat çok iyi yerlere gelecektir dedi.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Omuzlarındaki yük boyundan çok büyük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER