OMÜde ilk karaciğer nakli

OMÜde ilk karaciğer nakli -Orduda beyin ölümü gerçekleşen bir kişiden alınan karaciğeri OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde ilk kez bir hastaya naklediliyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


SAMSUN (A.A) - Orduda beyin ölümü gerçekleşen 74 yaşındaki Muharrem Erenden alınan karaciğeri Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde bir hastaya naklediliyor.
     OMÜ Tıp Fakültkesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Kenan Erzurumlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde ilk kez böyle bir nakil gerçekleştiriliyor olmasının sevindirici olduğunu söyledi.
     Karaciğer naklinin Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim üyeleri Yrd.Doç.Dr. İlhan Karabıcak ve Yrd.Doç.Dr.Kaan Karabulutun nakil işlemini sürdüren ekip olduğunu belirten Erzurumlu,Organ ve doku nakil ekibimiz, beyin ölümü gerçekleşen 74 yaşındaki Muharrem Erennin karaciğerini alarak dokuları uyan ve karaciğer nakli için sıra bekleyen 55 yaşındaki Cafer Dündara naklini yapıyor.Hastanemizde gerçekleştirilen ilk karaciğer nakli ameliyatı olması bizim için ayrı bir önem taşıyor dedi.
     Erzurumlu, karaciğer nakli ameliyatının sabah saat 09.00da başladığını ve yaklaşık olarak 9 saat süreceğini kaydetti.
     OMÜde ilk kez karaciğer nakli yapılan işçi emeklisi Cafer Dündarın Hepatit C rahatsızlığı nedeniyle karaciğerinde sorun yaşadığı ve iki yıldır da nakil için uygun dokuda karaciğer beklediği öğrenildi.
     Orduda Devlet Hastanesinde hayatını kaybeden Muharrem Erenin böbreklerinin ise, Erzuruma gönderildiği öğrenildi.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber OMÜde ilk karaciğer nakli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER