Ölüdenizi gökyüzünden dünyaya tanıtıyorlar

Ölüdenizi gökyüzünden dünyaya tanıtıyorlar -13. Ölüdeniz Hava Oyunları Festivalinin gerçekleştirildiği, Fethiyenin Ölüdeniz beldesi yamaç paraşütüyle dünyaya tanıtılıyor -Ölüdeniz Belediye Başkanı Yılmaz: -Ölüdeniz uçuyor, Öl


MUĞLA (A.A) - 13. Ölüdeniz Hava Oyunları Festivalinin gerçekleştirildiği, Fethiyenin Ölüdeniz beldesi yamaç paraşütüyle dünyaya tanıtılıyor.
     Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava oyunları festivalinin ikinci gününde, havanın çok güzel olduğunu ve gökyüzünde yüzlerce paraşütün Ölüdeniz semalarında gözlemlenebildiğini söyledi.
     Turizm sezonunun sonuna doğru düzenlenen festivalle beldede sezon sonu hareketliliğini sağlamak istediklerini belirten Yılmaz, Festival nedeniyle otellerimizin doluluk oranı yüzde 80e yükseldi. Kurban Bayramı tatiliyle birleşince turizmcilerimiz 2 haftalık kazanç sahibi oldu dedi.
     Ölüdenizin, Türkiyeyi dünyaya tanıtan en önemli fotoğrafların başında geldiğini, yamaç paraşütünün de Ölüdenizi dünyaya tanıttığını ifade eden Yılmaz, Ölüdenizin coğrafi güzelliğinin yanı sıra yamaç paraşütünün de gökyüzünde bir aksesuar gibi durduğunu dile getirdi.
     Ölüdenizn spor turizmiyle anılmaya başladığını kaydeden Yılmaz, Bunların başında yamaç paraşütü, mikrolight ve serbest yapılan uçuşlar geliyor. Ölüdenizden başlayan ve Antalyaya kadar devam eden 585 kilometrelik Likya Yolu da dünyanın en önemli 10 yürüyüş parkurundan birisi durumunda. Spor turizmiyle Ölüdeniz, her geçen yıl daha iyi tanınıyor ve anılıyor. Bu festivalimizin tanıtıma çok büyük katkısı olduğuna inanıyoruz diye konuştu.
     Yılmaz, Babadağdan atlayış yapan herkesin Ölüdenize hayran kaldığını vurgulayarak, Ölüdeniz uçuyor, Ölüdeniz gökyüzünden tanıtılıyor dedi.
    
     -Festivale katılanların görüşleri-
    
     Festivale İzmirden katılan yamaç paraşütü pilotu Özgür Badem de yamaç paraşütüyle atlayış yapmanın müthiş bir duygu olduğunu, herkesin bu duyguyu tatması gerektiğini söyledi.
     Badem, 15 yıldır yamaç paraşütü pilotluğu yaptığını anlatarak, Yamaç paraşütü yapan bir hocamız yükseklik korkusuna sahip. Ancak kendisinin çok ciddi atlayışları var. Her atlayış yaptığında yükseklik korkusunu gökyüzünde süzülürken unuttuğunu söylüyor diye konuştu.
     Yaklaşık 10 yıldır yamaç paraşütü yapan Sezen Mercan Günel ise yamaç paraşütü yapmaya ilk kez Ölüdenizde başladığını, daha sonra akrobasi dalına yöneldiğini kaydetti.
     Yamaç paraşütü pilotu olarak uluslararası birçok organizasyona katıldığını ve iyi dereceler elde ettiğini belirten Günel, özellikle bayanların bu sporu denemesi gerektiğini dile getirdi.
     Festivale Macaristandan katılan Alexanda Grillmayer de yamaç paraşütü sporuna 9 yıl önce tatil için geldiği Ölüdenizde başladığını, bu nedenle Ölüdenizin hayatında önemli bir yeri olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Utku Uçrak - Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ölüdenizi gökyüzünden dünyaya tanıtıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER