Okullardaki süt dağıtımı

Okullardaki süt dağıtımı -Gaziantepte, süt dağıtımı sonrasında rahatsızlanan 80 öğrenci hastanelerde tedavi altına alındı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, 3 okulda süt dağıtımı sonrasında rahatsızlanan 80 öğrenci hastanelerde tedavi altına alındı.
     Süt dağıtımı yapılan Nezihe Osman Atay, Mehmet Tuncay Aykaç ve Nezahat Kemal Akınal ilköğretim okullarında bazı öğrencilerin dağıtılan sütü içtikten sonra karın ağrısı ve mide bulantı şikayetleri üzerine, okullara 112 Acil Servis ekipleri çağrıldı.
     İlk müdahalesi okullarda yapılan öğrenciler, ambulanslarla Gaziantep Çocuk Hastanesi ve Şehitkamil Devlet Hastanesine götürüldü.
     Hastane yetkilileri, 80 öğrenciden 51inin tedavilerinin ardından taburcu edildiğini, halen hastanelerde bulunan 29 öğrencinin de serum tedavisi sonrasında taburcu edileceğini belirtti.
     Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün süt dağıtımı yapılan 3 okulda, süte karşı alerjisi bulunduğu tespit edilen 80 öğrencinin çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını söyledi.
     Öğrencilerden çoğunun taburcu edildiğini bildiren Serin, Halen hastanede bulunan öğrencilerimizin ise serum tedavisi sonrasında taburcu edilecekleri yönünde hastane yetkililerinden bilgi aldık. Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu okullarına döndü, çok büyük bir sorun yok. Bu konuda gerekenler yapılıyor dedi.
     (HAS-ŞMÖ-İSM-SFD)
<< Önceki Haber Okullardaki süt dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER