Okullardaki süt dağıtımı

Okullardaki süt dağıtımı -Nevşehir Valisi Savaş: Hastanede yapılan incelemelerde, çocuklarda gıda zehirlenmesi olmadığı sonucuna ulaşıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde 21 ilköğretim öğrencisinin Okul Sütü Programı kapsamında dağıtılan sütten zehirlendiği şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı, inceleme sonucunda öğrencilerin zehirlenmediğinin belirlendiği bildirildi.
     Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte 48 okulda 13 bin 500 öğrenciye bugün süt dağıtıldığını, 2 gün itibarıyla da 27 bin kutu süt tüketildiğini, dün olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.
     21 öğrencinin bugün mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu kaydeden Savaş, şöyle konuştu:
     Okullarda ve dağıtım yapılan süt firmasının deposunda incelemeler yaptık, olumsuz bir durum görmedik. Hastanede yapılan incelemelerde, çocuklarda gıda zehirlenmesi olmadığı sonucuna ulaşıldı. Çocukların çoğu evlerine gönderildi. Birkaç çocuğumuzun tedavisi devam ediyor. Sevindirici tarafı, sütten veya başka bir gıdadan kaynaklanan gıda zehirlenmesi olayı değil. Bunun farklı bir gıda almadan kaynaklanan vücudunun bir reaksiyonu olabileceği değerlendirmesi de var. Süt numunelerinin üretiminde sorun olmadığının tespiti amacıyla aldığımız numuneleri laboratuvara gönderdik, bir hafta içinde sonucu gelecek.
     Vali Savaş, süt ve süt ürünlerinin çocukların gelişiminde önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Çocuklarımızın bir kısmının düzenli süt tüketme alışkanlığını olmadığı vakasının yanında bazı çocukların bugüne kadar hiç süt içmediği vakaları da var. Çocuklarımıza bu şekilde devletimiz her gün düzenli süt dağıtımı uygulamasıyla süt içme alışkanlığı kazandırma amacında. Çocukların sütü bu tür düzenli içmeye başladığı günlerde bu tür besin farklılaşmasından kaynaklanan sıkıntılarla karşılaşabileceklerini göz önünde bulundurmamız lazım. Okulda öğretmenleri, idarecileri, komisyonumuzun üyeleri, veliler bu süre zarfında bu sistem oturana, çocuklar tüketim alışkanlığını edinene kadar daha hassas ve duyarlı olmalıyız.
     Dağıtılan sütlerin son tüketim tarihinin 28 Eylül 2012 olduğunu belirten Vali Savaş, Çocuklarımızın süt tüketim alışkanlıklarını ve süt tüketim usulünü bu süre zarfında benimsemeleri, öğrenmeleri gerekiyor. Şu an ilimizde sütün niteliğinden, depolanmasından kaynaklanan bir sorun olmadığını memnuniyetle tespit etmiş bulunuyoruz. Hiçbir kaygı duymadan tüketebilirler. Dilerim bundan sonraki süreçte daha sağlıklı nesillerin yetişmesi için bu fırsat ile artan oranda süt tüketimi olur dedi.
     (YCL-İÇR-HAN)
<< Önceki Haber Okullardaki süt dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER