Okullarda süt dağıtımı

Okullarda süt dağıtımı -Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü: -İlimize okullara dağıtılmak üzere gönderilen tüm süt partilerinden ayrı ayrı süt numuneleri alınmaktadır


DENİZLİ (A.A) - Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, okullara dağıtılmak üzere gönderilen tüm süt partilerinden ayrı ayrı süt numuneleri alındığını bildirdi.
     Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Projesinin 2 Mayıs tarihi itibariyle ülke genelinde hayata geçirildiği, Denizlide program kapsamında 378 okulda 82 bin 700 öğrenciye süt dağıtımına başlandığı hatırlatıldı.
     Dün Ahmet Nuri Erikoğlu İlköğretim Okulunda sabahçı öğrencilerde süt içiminden dolayı herhangi bir olumsuzluk yaşanmamasına rağmen öğleden sonra dağıtılan öğlenci grubundan süt içen 21 öğrencinin karın ağrısı şikayetleri dolayısıyla sağlık kuruluşlarına intikal ettirildiği belirtilen açıklamada, Hastaneye sevk edilen çocukların sağlık durumları yakından takip edilmiş, ilgililerle görüşülmüş, ishal ve kusma gibi şikayetlerinin olmadığı, sadece karın ağrısı şeklinde şikayetlerinin olduğu ve genel durumlarının da iyi olduğu beyan edilmiş ve gözlenmiştir. İlerleyen saatlerde müşahedeye alınan bütün öğrenciler kendilerinde önemli bir bulguya rastlanmadığından ve önceki ifade ettikleri rahatsızlıklarının da olmaması sebebiyle taburcu edilmişlerdir denildi.
     Valilik tarafından oluşturulan Okul Sütü Dağıtım Komisyonunun tüm işlemleri yakından takip ettiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzce il genelinde süt dağıtımının takip ve denetimi ile ilgili ayrıca 10 ayrı gıda kontrol ekibi oluşturulmuş, merkez ve ilçelerde denetimler aralıksız sürdürülmektedir. İlimize okullara dağıtılmak üzere gönderilen tüm süt partilerinden ayrı ayrı süt numuneleri alınmaktadır.
     (MUS-RMZ)
<< Önceki Haber Okullarda süt dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER