Okullarda karne heyecanı

Okullarda karne heyecanı -Kütahyada 99 bin 33 öğrenci karne aldı -Vali Çiftçi: Başarıda öğrencinin olduğu kadar öğretmen ve velinin de başarısı yadsınamaz


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören toplam 99 bin 33 öğrenci, karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.
     Vali Kenan Çiftçi, Linyit İlkokulunda düzenlenen törende, eğitimin her şeyden önce geldiğini söyledi.
     Eğitim olmazsa ekonomi, tarım, turizm ve diğer alanlardaki gelişmelerin bir anlamı olmayacağını belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
     Eğitimdeki başarıların ve başarısızlıkların hepsi öğrenciye yüklenemez. Bir öğrencinin başarısının yüzde 33ü öğrenciye, yüzde 33ü öğretmene ve diğer yüzde 33ü ise velilere aittir. Başarıda öğrencinin olduğu kadar öğretmen ve velinin de başarısı yadsınamaz. Geçen yıl 50 milyon lira eğitim yatırımı yaptık. Kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Arsa sorunları çözülünce yeni okulların temelini atacağız. Geceli gündüzlü çalışan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz iyi bir tatili hak ediyor. 15 gün süreyle keyifli bir tatil geçirmelerini arzu ediyorum.
     İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de il genelinde 28 okul öncesi kurumunda 7 bin 387, 256 ilkokulda 32 bin 691, 148 ortaokulda 29 bin 982, 88 lisede 28 bin 973 olmak üzere toplam 520 okulda 99 bin 33 öğrencinin karnelerini aldığını bildirdi.
     Velilere, çocuklarının karnelerindeki başarı ve başarısızlığı değerlendirirken karnenin, çocuğun derslerinde yaptığı çalışmaların notlarla ifade edildiği bir belge olduğunu ve asla çocuklarından önemli olmadığını unutmamaları gerektiğine dikkati çeken Esen, şunları kaydetti:
     Karnedeki notlar, çocuklarımızın kişiliğine verilen notlar değildir. Kötü karne demek, kötü çocuk anlamına gelmez. Çocuklarımızın karnesindeki notlar, ders başarısı hakkında bilgi verse dahi bu notlar hayatta mutlu ve başarılı olmak için yeterli olmayabilir. Çocuklarımızın karnelerini değerlendirirken doğrudan notlara odaklanmayıp, onların gerçekten neye ihtiyaçlarının olduğunu belirlemeye çalışın. Çocuklarımızın başarılarından dolayı ne kadar mutluluk duyuyorsak başarısız olduğunda da sorumluluğumuzu ve başarısızlıktaki payımızı da göz ardı etmemeliyiz.
     Esen, ikinci yarıyılın 11 Şubatta başlayacağını sözlerine ekledi.
     Daha sonra, Çiftçi ve Esen, öğrencilere karnelerini dağıttı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Okullarda karne heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER