Okullara kıyafet serbestliğinin getirilmesi

Okullara kıyafet serbestliğinin getirilmesi


BİTLİS (A.A) - Eğitim Uzmanı Yazar Selahattin Yaylamaz, Okullara kıyafet serbestliğinin getirilmesi kesinlikle doğru bir adım. Özgür olan insan özgürce düşünür ve üretir dedi.
     Yaylamaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarda kıyafet serbestliğinin getirilmesini bir eğitim uzmanı olarak olumlu karşıladığını ve bu adımın çok iyi sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi.
     Kıyafet serbestliğinin geç kalınmış bir uygulama olduğunu belirten Yaylamaz, şöyle konuştu:
     Çünkü özgürlük insanın beynini geliştirir. Özgür olan insan gelişir. Özgür olan insan özgürce düşünür ve üretir. Özgürlük kesinlikle gelişmişliğin bir ön şartıdır. Bu uygulamayı doğru bir adım olarak değerlendiriyorum. Gelişmiş ülkelere gittim. Oralarda herkes özgür ve istediğini giyiyor. Türkiyede anne ve babaların kıyafet yarışına girmesi halinde sorun ortaya çıkabilir. Buna da zamanla alışacağız. Kıyafet yarışının hiçbir yararının olmadığını toplum olarak anlayacağız.
     Yaylamaz, öğrencilerin giydiği kıyafet tek tip olduğunda askeri bir mantığın ortaya çıktığını ve toplumların askeri mantıkla yetişemeyeceğini ifade etti.
     Gelişen toplumların bu mantığın dışında hareket ettiğini kaydeden Yaylamaz, özgür yetişen ve özgür büyüyen gençlerin daha başarılı olduğuna dikkati çekti.
     Yaylamaz, Üniforma giyildi de ne oldu- Yıllardır önlük ve özel kıyafet giyiliyor. Bunun eğitime bir katkısı oldu mu- Bunu düşündüğümde pek katkısının olduğunu görmüyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Okullara kıyafet serbestliğinin getirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER