Okullar Hayat Olsun Projesi

Okullar Hayat Olsun Projesi -Proje kapsamında öğretim elemanlarının gönüllü bilimsel desteğini öngören protokol, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ile Akdeniz Üniversitesi arasında imzalandı


ANTALYA (A.A) - Okullar Hayat Olsun Projesine öğretim elemanlarının gönüllü bilimsel desteğini öngören protokol, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ile Akdeniz Üniversitesi arasında imzalandı.
     Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonunda düzenlenen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile projeden sorumlu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muzaffer Şahin katıldı.
     Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, burada yaptığı konuşmada, kurumların amacının halkın refahını arttırmak ve toplumu daha gelişmiş seviyeye ulaştırmak olduğunu söyledi.
     Kurumlar arasında üniversitelerin ve milli eğitim müdürlüklerinin özel bir yeri olduğunu kaydeden Kurtcephe, kurumların insan yetiştirmek, bilgi üretmek, bunları teknolojiye ve sanatsal ürünlere dönüştürmek gibi önemli görevleri bulunduğunu anlattı.
     Üniversitelerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile son 4 yıldır yaptığı çalışmalar sayesinde halkın refahını arttırmak için neler yapılabileceğini gösterdiklerini dile getiren Kurtcephe, Milli Eğitim Müdürlüğü ile çok sayıda proje yaptık. Bunun yararlarını somut olarak görmenin hazzını yaşıyorum. Bundan sonraki süreçte de yakın işbirliğinin hizmet akışına önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile son olarak Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında ortak çalışma yapacaklarını belirten Kurtcephe, Protokol, üniversitedeki öğretim elemanlarının projeye gönüllü olarak bilimsel destek vermesini öngörüyor. Protokolle İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi olması halinde yürütülecek çalışmalara akademik personel vermeyi taahhüt ediyoruz diye konuştu.
    
     -172 okulda eğitimler sürüyor-
    
     Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da okullarının gün içinde 17-18 saat kullanılmadığını, proje ile 24 saat kullanılmasının hedeflendiğini söyledi.
     Projenin il genelindeki 172 okulda uygulanmaya başladığını bildiren Gülay, Halkın taleplerine göre okul sayısını arttırabileceğiz. Okullarda okuma yazma kurslarından yabancı dil ve meslek edindirme kurslarına kadar çeşitli alanlarda hizmet veriyoruz. Vatandaşlar da okullarda kütüphane dahil her türlü imkandan istifade edebiliyorlar dedi.
     Projenin uygulanmasında il genelindeki kamu kurum ve kuruluşlar ile yerel yönetimlerden destek alınması gerektiğini kaydeden Gülay, Bu kapsamda üniversite açacağımız kurslarda ihtiyaç olması halinde akademik personel vererek destek sağlayacak. İmzaladığımız işbirliği protokolünün kentteki yaşanabilirliği arttıracağına inanıyorum diye konuştu.
     Gülay, protokol süresinin 2 yıl olacağını sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından protokol, Rektör Kurtcephe ile İl Milli Eğitim Müdürü Gülay arasında imzalandı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Okullar Hayat Olsun Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER