Okuldan atılan arkadaşları için eylem yaptılar

Okuldan atılan arkadaşları için eylem yaptılar -Muş İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri, okuldan atıldığı iddia edilen arkadaşlarının okula dönmesi için eylem yaparak üniformalarını yaktı


MUŞ (A.A) - Muş İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri, okuldan atıldığı iddia edilen arkadaşlarının okula dönmesi için eylem yaparak üniformalarını yaktı.
     İMKB Anadolu Lisesinde eğitim gören ve bu yıl pansiyonları faaliyete geçmediği için bir süre önce valilik önünde eylem yapan öğrencilerden Kayahan Kayanın, disiplin kurulu kararıyla okuldan uzaklaştırılması arkadaşlarını sokağa döktü.
     Okul idaresinin vermiş olduğu kararı protesto eden öğrenciler, okul müdürü Mehmet Emin Çavuşun kendileri ile görüşmek istemediğini öne sürerek Muş Valiliğine yürüdü.
     Arkadaşlarının okula dönmesi için Vali Ali Çınar ve Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile görüşmek isteyen öğrenciler, burada polis engeline takıldı.
     Öğrencilerle valilik önünde görüşen İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Bekir Kirenci, sorunun okul yönetimiyle çözülebileceğini belirterek, öğrencileri eylemlerinden vazgeçirmeye çalıştı.
     Daha sonra olay yerine gelen Milli Eğitim Şube Müdürü Hadi Taşkayanın, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlının makamında olmadığını belirtmesiyle öğrenciler okula döndü.
     Okul bahçesinde yeniden araya gelen öğrenciler, bu kez üniformalarını ateşe verdi. Öğrencilerin yanına giden okul müdürü Mehmet Emin Çavuş, ateşi söndürerek böyle bir anlayışın olmayacağını söyledi.
     Öğrencilere tepki gösteren Çavuş, Böyle bir şey olabilir mi- Burada evladım dediğim öğrenciler beni yuhalıyorsa, ben nasıl görev yapayım dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Okuldan atılan arkadaşları için eylem yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER