Okula gidebilmek için polisten yardım istemişti

Okula gidebilmek için polisten yardım istemişti -Sivasta ailesi tarafından okula gönderilmediği gerekçesiyle eğitim-öğretim yılının ilk gününde 155 Polis İmdat Hattını arayarak yardım isteyen 12 yaşındaki Aykut Polat, karne heyecanı


SİVAS (A.A) - Sivasta ailesi tarafından okula gönderilmediği gerekçesiyle eğitim-öğretim yılının ilk gününde 155 Polis İmdat Hattını arayarak yardım isteyen 12 yaşındaki Aykut Polat, karne heyecanını yaşadı.
     Okumak için 2011-2012 eğitim-öğretim yılı başında yaptığı yardım çağrısıyla takdir toplayan ve eğitimine Dört Eylül Mahallesindeki Kongre İlköğretim Okulunda devam eden Aykut, sınıf arkadaşlarıyla karne aldı. Aykuta karnesini sınıf öğretmeni Rıfat Özdamar verdi.
     Özdamar, Aykut birinci dönem okulumuza geldiğinde okuma isteği duyan bir öğrenciydi. Bu isteğini gerçekleştirmek için var gücüyle çalıştı. Birinci dönem ders notları biraz düşüktü. İkinci dönem çok daha fazla gayret göstererek derslerinde başarı gösterdi. Bence başarabileceği en yüksek noktaya gelmiş oldu diye konuştu.
     Aykutun polis olmayı düşündüğünü ifade eden Özdamar, Ben olacağını düşünüyorum. Çünkü azmin, gayretin ve başarının elinden hiçbir şey kurtulamaz dedi.
     Aykut Polat ise karnesini almanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Eğitim yılı başında polisi arayarak okumak istediğini söylediğini anlatan Aykut, Onlar da sağ olsunlar okula yazdırdılar. Büyüyünce polis olmak istiyorum ifadelerini kullandı.
     Tuzlugöl Mahallesindeki tek katlı bir evde annesi ve üvey babasıyla yaşayan Aykut Polat, okula gidebilmek için 19 Eylül 2011de 155 Polis İmdat Hattını arayarak yardım istemişti. Polatın yardım çağrısının basında yer alması üzerine durumdan haberdar olan Sivas Valiliği ve ilgili kurumlar konuyla ilgili çalışma başlatmıştı. Aykut, yardım çağrısının ardından ertesi gün Milli Eğitim Müdürlüğünce okula yerleştirilmişti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından gönderilen okul kıyafetlerini giyen Aykut, eğitim göreceği 4-A sınıfına öğretmeni Rıfat Özdamarın elini tutarak girmişti.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Okula gidebilmek için polisten yardım istemişti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER