Okul servis şoförlerine bilgilendirme toplantısı yapıldı

Okul servis şoförlerine bilgilendirme toplantısı yapıldı


AMASYA (A.A) - Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliğince ilçe sınırları içinde okul taşımacılığı yapan servis şoförlerine, Okul önlerinde alınacak tedbirler ve servis denetimleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Trafik Tescil Büro Amir Vekili Komiser Yardımcısı Ahmet Olgun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerin daha emniyetli bir şekilde okula ulaşmasının ilk amaç olduğunu belirtti.
     Okul servislerine bu yıl daha sıkı bir denetim uygulanacağını vurgulayan Olgun, toplantı ile servis şoförlerine okul servis araçlarının hizmet yönetmeliğinin esasları, yönetmeliğin sürücülere yüklediği sorumluluklar, okul servis aracı sürücülerinde olması gereken nitelikler, okul servis araçlarının taşıması gereken teknik şartlar, okul servis araçlarının öncelikle uyması gereken trafik kuralları ve okul servis araçlarını işleten, sürücüleri ve çalışanlarının hukuki sorumlulukları olmak üzere toplam 6 başlık helinde eğitim verdiklerini söyledi.
     Olgun, Gümüşhacıköy Trafik Büro Amirliğince yıl boyu denetimler yapılarak, kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücülere gerekli cezaların ilgili yasalar kapsamında uygulanacağını vurguladı.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Okul servis şoförlerine bilgilendirme toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER