Okul önünde beklemeye 169 lira para

Okul önünde beklemeye 169 lira para cezası -Zonguldakta, okul önünde bekleyen bir kişiye Kabahatler Kanununa göre 169 lira idari para cezası uygulandı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta, okul önünde bekleyen bir kişiye Kabahatler Kanununa göre 169 lira idari para cezası uygulandı.
     Zonguldak Valisi Erol Ayyıldızın 18 Ekim tarihli imzasını taşıyan yazıyla, Eğitim öğretim kurumları çevresinde bulunan ve rahatsızlık veren satıcıların, kişi ya da toplulukların men edilmesine ilişkin emir, il ve ilçe Emniyet Müdürlüklerine gönderildi.
     Karar uyarınca okulların çevresinde önlemlerini artıran polis ekipleri, bir lise önünde bekleyen 18 yaşındaki O.Rye Kabahatler Kanununun ilgili maddesi gereğince 169 lira idari para cezası uyguladı.
     Vali Erol Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emrin kentte bulunan okullarda öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim öğretim görmeleriyle ilgili olduğunu belirterek, Okulların çevresinde beklemek yasak değil. Biliyorsunuz uyuşturucudan tutun da aklınıza gelebilecek her türlü olumsuzluk okul çevresinde yaşanabilir. Çocuklarımıza yönelik olumsuz davranışları önlemek ve daha sağlıklı eğitim yapabilmek amacıyla böyle bir karar uygulanıyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Devrek ilçesinde bir ilköğretim öğrencisi dışarıdan gelen bir kişi tarafından öldürüldü. Bu amaçla güvenlik önlemi alıyoruz. Okul önünde işi gücü olmayanın ne işi var. Bu amaçla böyle bir emir yayınladık diye konuştu.
    
     -Valinin emri-
    
     Vali Ayyıldız imzalı emirde, İl sınırları içerisinde okullarda geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okul içi ve okul dışı tüm zararlı alışkanlıklardan, okul çevresinde gelebilecek her türlü tehditlerden koruyabilmek, velilerin çocuklarını huzur içerisinde okula gönderebilmelerini sağlamak, öğrencilere karşı suç işleme hazırlığında olan şahıslara yönelik (uyuşturucu ve çeteleşme) tehlikelere karşı, öğrencilere alkol ve sigara satışı yapanlara, çocuklara yönelik meydana gelebilecek yaralama, cinayet, yağma, hırsızlık, kapkaç, cinsel taciz olaylarına karşı okulla ilgisi olmayan, öğrencileri rahatsız eden kişilere ve yine çocukların suça sürüklenmesine karşı önleyici ve destekleyici güvenlik tedbirlerinin alınması isteniyor.
     İlgili yazıda ayrıca, öğretim kurumlarının içerisinde ve çevresinde, eğitim ve öğretimin devam ettiği saatlerde, öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerinde okulla ilişkisi olmayan şahısların ve toplulukların, eğitim öğretim kurumları çevresinden uzaklaştırılmaları ve ilgili şahısların ve toplulukların men edilmesini kapsıyor.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Okul önünde beklemeye 169 lira para Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER