Okul kıyafeti üreticilerinin umutlu bekleyişi

Okul kıyafeti üreticilerinin umutlu bekleyişi -TBMM Milli Eğitim Komisyonunca okul kıyafetiyle ilgili özel okullardaki statünün, devlet okullarında uygulanabilmesi için taslak rapor hazırlanması, sektördekilere umut oldu -Ege Okul Kıy


İZMİR (A.A) - Emre Umurbilir - TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunca okul kıyafetiyle ilgili özel okullardaki statünün devlet okullarında uygulanabilmesi için taslak rapor hazırlanması, sektördekilere umut oldu.
     Ege Okul Kıyafetleri İmalatçıları ve Satıcıları Dayanışma Derneği Başkanı Ünal Tunaboylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 Kasım 2012 tarihli yönetmelikle okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerin kılık ve kıyafetinin 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren serbest bırakıldığını hatırlattı.
     Yönetmeliğin çıkmasıyla birlikte sektörlerinde deprem yaşandığını vurgulayan Tunaboylu, "Yönetmelikle bir gecede işsiz kalan sektörümüz, elindeki stoklarla, büyük borç yüküyle karşı karşıya kaldı. Bölgemizde üretimden satış aşamasına, aileleriyle birlikte 1 milyon civarında kişi, bu uygulamadan etkilendi" dedi.
    
     -"Özel kurumlarda velilerin onayıyla belirlenebiliyor"-
    
     Tunaboylu, yönetmeliğin çıkmasının ardından İzmir Ticaret Odasının yaptırdığı ankete göre, velilerin yüzde 80ine yakınının serbest kıyafete karşı olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
     "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel kurumlarda velilerin en az yüzde 60ının onayıyla okul kıyafetleri, okul yönetimlerince belirlenebiliyor. Yeni bakanımız, bu konuya daha sıcak bakıyor. Halkın istemediği bir şeyi kimse halka kabul ettiremez. Halkımızı bunu kabul etseydi, ne kadar stokumuz da olsa ne kadar diretsek de biz bu işi halka kabul ettiremezdik, hükümetimiz de bunu tekrar kendi gündemine almazdı. Velilerin, eğitimcilerin, emniyet teşkilatının yani halkımızın bu konuyla ilgili rahatsızlığı var. Hükümetimiz de bu konuda anket yaptırıp durumu görebilir. Özel okullarında da bir anketle velilere sorulsa hem daha demokratik olur hem daha adilane olur. Özel okullardaki statünün bir an önce devlet okullarında da uygulanmasını bekliyoruz."
     Stoklarında hazır okul kıyafetlerinden ziyade dikime hazır kumaş bulunduğunu dile getiren Tunaboylu, "Okul kıyafeti hazırlanması uzun süren bir iş olduğu için yeni yönetmeliğin bir an önce çıkması gerekiyor. Milyonlarca öğrenciyi giydirmek kolay değil. Velilerin eline geçecek kararla bir an önce hazırlıklara başlayıp yeni sezona hazırlanmak istiyoruz. Kayıplarımızı telafi etmek, sektöre yeni kan istiyoruz" diye konuştu.
     Tunaboylu, okul kıyafeti üreticilerinin ülke çapında örgütlendiğini belirterek, derneklerin yakın zamanda birleşip federasyon çatısı altında toplanacağını sözlerine ekledi.
    
     -Hakan Şükür açıklamıştı-
    
     TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi de olan AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, "Twitter" hesabından, "Kıyafet serbestiyeti hususunda düzenleme için komisyonca çalışma yapılmış olup, bu çalışmada özel okullardaki statünün devlet okullarında da uygulanabilmesi için taslak bir rapor hazırlanmıştır. Hayırlı bir netice alınmasını temenni ediyoruz. Söz konusu hususlar görüş ve taslak aşamasında olup, henüz net bir statü ve net bir durum bulunmamakta ve görüşülmeye devam edilmektedir" açıklamasında bulunmuştu.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Okul kıyafeti üreticilerinin umutlu bekleyişi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER