OKÜde Seramik Efsanesi Projesi

OKÜde Seramik Efsanesi Projesi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde (OKÜ), Avrupa Birliği Proje Kulübü tarafından hazırlanan Seramik Efsanesi Projesi gerçekleştiriliyor.
     OKÜ Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Efe Efeoğlu, seramik atölyesinde yaptığı açıklamada, projenin, Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edildiğini söyledi.
     Seramik Efsanesi Projesine Türkiye, Bulgaristan, Estonya, Slovenya, Letonya ve Polonyadan 28 kişilik bir grubun katıldığını belirten Efeoğlu, grubun takım çalışması, oryantasyon ve şehir hakkında eğitimler aldığını, çalışmaların ise OKÜ seramik atölyesinde gerçekleştirildiğini ifade etti.
     Gençlerin el becerilerini geliştirerek, hayallerini seramik çamuru ile birleştirdiklerini ifade eden Efeoğlu, Kendilerine ait seramik eserlerini ortaya çıkartıyorlar. Atölye çalışmaları sonrasında üniversitenin seçtiği alanda halka açık sergi düzenlenmesi planlanıyor. Uluslararası kaynaşmanın günümüzde yüksek öğretimde inovasyon sürecine olumlu etkisi olduğu göz önüne alınarak, Osmaniye için güzel bir örnek olarak değerlendirilen bu proje, Üniversite gençlerinin gelişimine katkıda bulunuyor diye konuştu.
     Efeoğlu, projenin 11 Ağustosa kadar devam edeceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir/Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber OKÜde Seramik Efsanesi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER