OİB Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı

OİB Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı -Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Sabuncu: -"Pazar çeşitliliği ile 2013 beklentimize ulaşacağımıza olan inancım tamdır"


BURSA (A.A) - Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, "Pazar çeşitliliği ile 2013 beklentimize ulaşacağımıza olan inancım tamdır" dedi.
     Sabuncu, Birlik binasında düzenlenen 2012 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısında, 2006 yılından bu yana Türkiyenin ihracat şampiyonu otomotiv endüstrisinin, 50 yılı aşan tecrübesi, birikimi, altyapısı, ürün kalitesi ve global üretim sistemleriyle dünyanın dört bir yanına ihracat yapan ve 2011 hariç son 7 yılda dış ticaret fazlası veren bir sektör olduğunu söyledi.
     Avrupa Birliği (AB) pazarında yaşanan daralmaya rağmen yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,88 artış ve 4,6 milyar dolar ihracat ile hedefe emin adımlarla ilerlediklerini belirten Sabuncu, otomotiv endüstrisinin, dış ticaret fazlası vermeye devam ettiğini bildirdi.
     Sabuncu, ihracatta en fazla artışın Rusya Federasyonuna olduğunu dile getirerek, bu ülkeyi, ABD, Cezayir ve Irakın takip ettiğini anlattı.
     Ekonomik krizden etkilenen AB ülkelerine ihracatın gerilediği bilgisini veren Sabuncu, en fazla azalmanın Almanya, Fransa ve İtalyaya dış satımda oluştuğuna dikkati çekti.
     Sabuncu, bu yıl sadece OİB olarak 17 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini kaydederek, "Siyasal ve ekonomik istikrarsızlıklar bakımından baktığımızda Libya, Irak ve Fas gibi ülkelere ihracatımızı muazzam derecede artırdığımızı ve AB ülkelerine ihracatımızda ise düşüşte olduğumuzu görüyoruz. Pazar çeşitliliği ile 2013 beklentimize ulaşacağımıza olan inancım tamdır" diye konuştu.
     Yönetim kurulu çalışma raporunun okunması ve görüşülmesinin ardından bilanço gelir-gider hesapları oylandı, yönetim ve denetim kurullarının ibraları gerçekleştirildi.
     Toplantı sonrası Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Finansal Krizler ve Dünyaya Karşı Türkiye, Dünya ve Türkiye Ekonomisi" konulu sunum yaptı.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber OİB Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER