Öğretim üyesine destek için sivil toplum

Öğretim üyesine destek için sivil toplum örgütleri eylem yaptı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesince hakkında soruşturma başlatılan öğretim üyesine destek amacıyla bazı sivil toplum örgütleri ve sendikalar, basın açıklaması yaptı.
     Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok önünde toplanan ve aralarında çeşitli sivil toplum örgütleri ve sendika üyelerinin de bulunduğu grup, bir süre slogan attı. Dernek yöneticileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin konuşmalarının ardından basın açıklamasını yapan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Taha Karaman, öğretim üyesi Doç. Dr. İlker Belek hakkında yaptığı bir basın açıklaması nedeniyle soruşturma başlatıldığını söyledi.
     Belekin hakkında bir soruşturma daha açılarak görevinden uzaklaştırılmasının planlandığını öne süren Karaman, üniversite yönetiminin kendisi gibi düşünmeyenleri sindirmeye çalıştığını iddia etti.
     Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk da hükümetin yanlış yönetim politikaları nedeniyle üniversitelerin çalışılamaz hale getirildiğini öne sürdü. Başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarına "mobbing" uygulandığını iddia eden Ertürk, "Bunlardan biri de İlker Belektir. Muhalif düşüncedeki insanların uydurma gerekçelerle takibata uğratılıyor. Hiçbir şey bizi amaçlarımızdan döndürmeyecek" diye konuştu.
     Öğretim Üyesi İlker Belek de mücadelesinin daha özgür ve eşit bir düzen için olduğunu söyledi.
     Rektörlük binası önüne kadar yürüyen grup, üniversite güvenlik görevlilerinin uyarısı üzerine olaysız şekilde dağıldı.
     İlker Belek, geçen yıl aralık ayında morfoloji binasında mescit açılacağı duyumları üzerine bina önünde basın açıklaması yapmış ve bilim yuvasında mescit istemediklerini ifade etmişti. Belekle ilgili ikinci bir soruşturma başlatılması üzerine üniversiteden uzaklaştırılacağı iddia edilmişti.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Öğretim üyesine destek için sivil toplum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER