Öğrenciyi teneffüste öldüren sanığın ölü bulunması

Öğrenciyi teneffüste öldüren sanığın ölü bulunması -Zonguldakın Devrek ilçesinde, ilköğretim öğrencisini teneffüste tüfekle ateş ederek öldüren ve cezaevindeki merdiven boşluğunda iple asılı halde ölü bulunan Metin Abacıın cenazesi


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakın Devrek ilçesinde, 14 yaşındaki ilköğretim öğrencisini teneffüste tüfekle ateş ederek öldüren ve cezaevindeki merdiven boşluğunda iple asılı halde ölü bulunan 56 yaşındaki Metin Abacıın cenazesi toprağa verildi.
     Devrek Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Kader Demiroğlunu (14) 14 Mayıs 2012de teneffüste olduğu sırada okulun yakınındaki Millet Bahçesi Parkında öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Abacının, Zonguldakta Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevindeki 29 Kasımda yaşanan yangın sonrası nakledildiği Karabük T Tipi Cezaevinde ölü bulunmasının ardından cesedinin Adli Tıp Kurumundaki otopsisi tamamlandı.
     Cezaevinde merdiven boşluğunda iple asılı halde ölü bulunan ve intihar ettiğinden şüphelenilen Abacının cenazesi yakınları tarafından teslim alınarak Halilbeyoğlu köyüne götürüldü.
     Yukarıbaşlar Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Abacının cenazesi aile mezarlığına defnedildi.
     Cenaze törenine yoğun katılımın olduğu görüldü.
    
     -İntihar ettiğine inanmıyorum-
    
     Sanığın oğlu Abdullah Abacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cinayet öncesinde babasının bazı hareketlerinden şüphelendiğini, savcılığa giderek takip edilmesini istemesine rağmen dikkate alınmadığını ileri sürerek, babasının bir hafta sonra da cinayeti işlediğini savundu.
     Cinayetin ardından babası hakkında linç kampanyası düzenlendiğini iddia eden Abacı, şunları kaydetti:
     Babam tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Sonra babamın davalarına gittim. Tüm sivil toplum örgütleri tarafından kamuoyunda sadece babam suçlu olarak gösterildi. Olayın muhatapları içerisinde sadece babamın kan örnekleri alındı. Olayın diğer muhataplarının sadece ifadeleri alınarak bırakıldı. Kızın okuduğu okulun kamera kayıtlarını detaylıca incelenmesini istiyorum. Bu olayın içerisinde babamdan başkalarının da olduğunu düşünüyorum. Babamın bugün duruşması olacaktı ancak intihar haberini aldık. Ben babamın intihar edeceğini düşünmüyorum. Eğer doğruysa intihar modunda ve psikolojisi bozuk olan kişide neden ip bulunuyor. Bu konunun detaylıca araştırılmasını istiyorum.
     Devrek Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Kader Demiroğlunu (14) 14 Mayıs 2012de teneffüste olduğu sırada okulun yakınındaki Millet Bahçesi Parkında öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Metin A, Zonguldakta Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevindeki 29 Kasımda yaşanan yangın sonrası nakledildiği Karabük T Tipi Cezaevinde yaşamını yitirmişti.
     Cezaevinde merdiven boşluğunda iple asılı halde ölü bulunan ve intihar ettiğinden şüphelenilen Metin Anın cesedi, otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.
    
     Muhabir: Hüseyin Tıraş/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Öğrenciyi teneffüste öldüren sanığın ölü bulunması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER