Öğrencilerin duyarlılığı engelliyi sevindirdi

Öğrencilerin duyarlılığı engelliyi sevindirdi -Ereğlide lise öğrencileri, Okul Öğrenci Meclisinin organizasyonuyla, yeni yıl için yapmayı planladıkları yılbaşı hediye çekilişini iptal ederek harçlıklarıyla bir engelliye akülü tekerl


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakın Ereğli ilçesinde lise öğrencileri, Okul Öğrenci Meclisinin organizasyonuyla, yeni yıl için yapmayı planladıkları yılbaşı hediye çekilişini iptal ederek harçlıklarıyla bir engelliye akülü tekerlekli sandalye satın aldı.
     TED Ereğli Koleji öğrencileri, yeni yıl öncesi birbirlerine hediye almak için düzenlemeyi planladıkları yılbaşı çekilişi yerine engelli bir kişiye akülü sandalye almaya karar verdi.
     Okul Öğrenci Meclisinin organizasyonuyla harçlıkları toplayan öğrenciler, satın aldıkları akülü tekerlekli sandalyeyi Ereğli Fiziksel Engelliler Derneğinde düzenlenen törenle yürüme engelli Mehmet Kesere (30) teslim etti.
     Öğrenci Meclis Başkanı Gizem Akın, yaptığı konuşmada, öğrenci arkadaşları ve öğretmenlerinin desteğiyle kampanyayı hayata geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.
     Akın, engelli bireyleri topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için küçük büyük herkesin yapabileceği bir şeyler olduğunu, düzenledikleri kampanyanın da örnek alınabileceğini kaydetti.
     Okul Müdürü Selim Aslankaya da öğrencilerin akademik gelişmelerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiğini belirterek, Fiziksel Engelliler Derneğine bağışladığımız dördüncü akülü aracımız. Daha önce Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı kampanyaya katıldıktan sonra bunu devam ettirmek istedik. Projeye katkıda bulunan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum dedi.
     Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk de öğrencilerin yeni yıl hediyesi yerine harçlıkları toplayarak akülü sandalye almalarının kendilerini duygulandırdığı kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Öğrencilerin duyarlılığı engelliyi sevindirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER