Öğrencilere okullarda sağlık eğitimi veriliyor

Öğrencilere okullarda sağlık eğitimi veriliyor


RİZE (A.A) - Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezince 6. ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik okullarda sağlık eğitimi veriliyor.
     Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birinci basamak sağlık hizmetlerinde sağlık eğitiminin, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemli bir ayağını oluşturduğunu belirterek, Her öğrenim yılı boyunca olduğu gibi 2012-2013 yılı eğitim-öğretim yılında da düzenli ve kapsamlı bir programla il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde okullarda sağlık hizmeti eğitimi vermeye devam edeceğiz dedi.
     Sağlıkyaşam alışkanlıklarını kazandırmak, ergenlik döneminde bedensel ve psikososyal gelişimlerini desteklemek amacıyla başlatılan eğitim programında, Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Sorumlusu Dr. Emine Akdağ öncülüğünde, Merkez Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Ali Yılmaz koordinasyonunda, psikolog Esra Alemdaroğlu tarafından ergenlikte psikososyal gelişim, diş hekimi Nurcan Yıldırım tarafından ağız ve diş sağlığı, hemşire Didar Oruç tarafından kişisel hijyen ve fiziksel aktivite, ebe Yaşar Çakmak tarafından ergenlikte fiziksel gelişim ve sağlık sorunlarının anlatıldığını ifade eden Özşahin, Rize Merkez Kurtuluş Ortaokulu ile başlayan programın haziran ayına kadar devam ettirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Öğrencilere okullarda sağlık eğitimi veriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER