Öğrencilere iş garantili, burslu eğitim imkanı

Öğrencilere iş garantili, burslu eğitim imkanı -Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çemaş Döküm Sanayi AŞ arasında imzalanan protokol kapsamında, Kırşehir Endüstri Meslek Lisesinde iş garantili ve öğrenim boyunca burslu döküm bölümü


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çemaş Döküm Sanayi AŞ arasında imzalanan protokol kapsamında, Kırşehir Endüstri Meslek Lisesinde iş garantili ve öğrenim boyunca burslu döküm bölümü açılacak.
     İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırşehirde faaliyet gösteren ve demir çelik üretimi yapan Çemaş Döküm Sanayi AŞnin Genel Müdürü Ömer Azak ile Kırşehir Endüstri Meslek Lisesinde döküm bölümü açılması için geçen hafta görüşme yapıldığını söyledi.
     Okul yönetiminin de katıldığı toplantının sonunda imzalanan protokolle gelecek yıl döküm bölümünün açılmasının kararlaştırıldığını ifade eden Ayata, şöyle konuştu:
     "Yapılan protokolle, istisnasız bu bölümü seçen çocuklarımızın tamamı mezun olduktan sonra fabrikada işe başlayacak. Öğrenimleri boyunca da fabrika tarafından kendilerine burs verilecek. Hatta, yaz tatillerinde de yarı zamanlı iş imkanı da sağlanacak. Fabrika yetkilileri, döküm bölümünde verilecek eğitime ustalarını da göndererek uygulamalı eğitim verilmesine katkı sağlamak istediklerini söyledi."
     Çemaş Döküm Sanayi AŞ Genel Müdürü Ömer Azak ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırşehir Endüstri Meslek Lisesi ve Çemaş Döküm Sanayi AŞ arasında döküm bölümü açılması için protokol imzalandığını kaydetti.
     Bu bölümde okuyacak öğrencilere öğrenimleri boyunca ihtiyaçları doğrultusunda burs verileceğini ifade eden Azak, "Öğrenciler mezun olduktan sonra askerlik yapma şartı aranmaksızın daimi kadroda işe başlatılacaktır. Çalıştıkları zaman içinde askere gidenler askerlik dönüşü eski işlerine devam edeceklerdir. Protokol gereği, 15 yıl süreyle burslu öğrenci alımı devam edecektir" dedi.
     Azak, döküm bölümü öğrencilerinden lise sonrasında, teknik eğitim fakülteleri ile metalurji ve malzeme mühendisliği gibi lisans programını kazananlara yine fabrika tarafından burs sağlayacağını dile getirdi.
     Bu yıl başlatmayı planladıkları yatırım hamlesiyle iş yerinin üretim kapasitesini yıllık 50 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Azak, kapasite artışıyla birlikte yeni istihdam ve iş imkanı sağlayacaklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Öğrencilere iş garantili, burslu eğitim imkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER